Jászai Mari-emléknap 2017 – Ászáron emlékeztek

2017 február 26. vasárnap, 16:28

Ászár híres szülötte, Jászai Mari, az egyik legnagyobb magyar színésznő 1850. február 24-én született. Ebből az alkalomból szülőházánál tartottak ünnepséget, ahol Jászai Mari-díjas színművészek olvastak fel.

„Székesfehérvárott legelőször A peleskei nótáriusban statisztáltam. Ó, de csodálatos érzés volt: úgy éreztem, hogy mindenki engem néz, ott hátul, ahová elbújtam”. (Jászai Mari)

Gáspár Sándor, a Vörösmarty Színház Jászai Mari-díjas művésze, Maszlay István, a Győri Nemzeti Színház művésze és Söptei Andrea, a Nemzeti Színház színésznője olvastak fel február 24-én Ászáron, a legendás színésznő szülőfalujában a 167 évvel ezelőtt született Jászai Marira emlékezve.

Az ünnepi műsort Ászár polgármestere, Pekár Zsolt nyitotta meg köszöntőjével, aki elmondta, minden ászári büszke arra, hogy Jászai Mari ebből az egyszerű nádfedeles házból indult, és vált a magyar színművészet felejthetetlen nagyjává. Ezután a színészek Jászai Mari emlékirataiból olvastak fel, majd a helyi Jászai Mari Nyugdíjasklub műsora következett.

A megemlékezésen a résztvevő művészek ellátták kézjegyükkel a Jászai-díjasok falát.

Forrás: Színház.org, Vörösmarty Színház