Mozizz a Szabadság hídon! – Rég nem látott magyar film Turay, Páger, Kiss és Kabos főszereplésével

2017 június 09. péntek, 14:43

Június 17-én igazán különleges helyszínre viszik a szabadtéri mozizás kedvelőit. A Szabadság híd ezen a napon izgalmas programokkal vár mindenkit, éjféltől pedig a Budapest Secret Cinema vetít egy rég nem látott magyar filmet, az 1937-es Pesti mesét (magyar nyelven – angol felirattal).

A Pesti mese rendezője, Gaál Béla alig két évtized alatt 31 filmet forgatott, köztük a korszak kiemelkedő nemzetközi sikerét, a Meseautót is neki köszönhetjük.

Ajánló a film elé:

Klári Pesten dolgozik egy kalapszalonban (ami éppen a csőd szélén áll a tulajdonos testvérének pazarló költekezései miatt), de munkatársai közül egyedül Kubik úr, aki amolyan mindenes az üzletben, viselkedik vele kedvesen; a többi kalaposlány lenézi és ugráltatja.

Azonban egy szép napon gazdag amerikai nagybátyja meghal és ő örökli minden vagyonát (3 millió pengőt). Balszerencséjére a levél, amiben tudatják vele nagybátyja halálhírét, angolul íródott. Mivel ő nem tudja elolvasni, elviszi Feri úrhoz, a tulajdonos testvéréhez, hogy olvassa el. Feri nagyon meglepődik a híren, és nem mondja el Klárinak a jó hírt. Ehelyett nővérével, az üzlet tulajdonosával ravasz tervet eszelnek ki.

Eszerint Ferinek és Klárinak össze kellene házasodnia. Így Klári hozományának hála az üzlet megmenekülne az anyagi összeomlástól. A terv viszont útjában áll két ember boldogságának: Feri barátnőjének, és Kubik úrnak, aki szerelmes a copfosba, azaz Kláriba.

Rendező / Gaál Béla

Forgatókönyvíró / Vadnai László
Operatőr / Eiben István
Zene / Paul Abraham

Szereplők ///
Kis Klári, Copfos – Turay Ida
Kubik – Páger Antal
Szubrett – Kiss Manyi
Vadász Lehel – Kabos Gyula

★ időpont: 2017. június 17. szombat
★ helyszín: Szabadság híd, Budapest
★ hídfoglalás: 16:00
★ filmkezdés: 24:00
★ Rossz idő esetén a program elmarad, illetve későbbi időpontban kerül megrendezésre!

Az esemény a Facebookon itt található.