Pinceszínház / Varázs / Galéria

A polgári világ emblematikus írója 1944-ben vetette papírra a Varázs című darabját, amit 1945-ben mutatott be a Vígszínház Ajtay Andor és Tolnay Klári főszereplésével. Még abban az évben megjelent a dráma a Révai Testvéreknél, azóta azonban mintha elfeledkeztek volna róla, pedig a Márai-életmű legfontosabb erkölcsi kérdéseit boncolgatja. Az utókor a produkció kapcsán csak annyit tud, hogy Márai – Tolnay Klári az író halála után adott interjúja szerint – nem maradt közömbös a csodálatos színésznő iránt.

Christian bűvész megformálójával, Hirtling Istvánnal a Pinceszínház közönsége három alkalommal, a legkülönbözőbb szerepekben találkozhatott elmúlt közel tíz évben. A Varázs című előadásban egy élettapasztalatokkal teli művész sorsát és nagyságát mutatja majd meg a nézőknek.

Dobra Mara a Blixen bárónő szerelmei néhány vendégelőadása után másodjára lép a Pinceszínház színpadára, míg a színművészeti egyetemen néhány éve végzett Bárnai Péter most először mutatkozik be a teátrumban. Varga Zoltán főszereplője volt a színház egyik Márai-sikerelőadásának, Az Igazinak. Kocsó Gábor jelenleg is látható a Finito és az Egy spanyol darab című produkciókban.