Reformáció 500 – Drámapályázatot hirdet a Csokonai Színház

2016 november 07. hétfő, 15:58

A Csokonai Színház, Debrecen Város Önkormányzata és a Tiszántúli Református Egyházkerület nyílt drámapályázatot hirdet a reformáció 500. évfordulójának méltó megünneplésére.
A pályaművek témája lehet bármely történelmi esemény vagy személyiség, amely vagy aki a reformáció 500 éves történetében Debrecenhez köthető, és az 1674-ben gályarabbá tett prédikátorok híres történetéhez hasonlóan a hit megtartó erejéről mutat példát.

A pályázatra kizárólag olyan magyar nyelvű színdarab nyújtható be, amely még nem jelent meg nyomtatásban, nem mutatták be színpadon, nem nyert díjat korábbi drámapályázatokon, illetve előadási vagy közlési jogával más intézmény nem rendelkezik.

A pályázat jeligés.

dramap

A pályaműveket 2017. április 28-án éjfélig kérik elektronikus vagy nyomtatott formában beküldeni. A nyomtatott pályaművek esetén a szerző nevét és postacímét külön lezárt borítékban kérik feltüntetni. A pályamunkákat „Drámapályázat” feliratú postai küldeményként a Csokonai Színház címére (4024 Debrecen, Kossuth u. 10.) várják.

Az elektronikus úton küldött pályaműveket a dramapalyazat@csokonaiszinhaz.hu e-mail címre várják.

Az e-mail tárgya „Drámapályázat” legyen.

A dokumentum neve tartalmazza a szerző jeligéjét és a mű címét.

Külön dokumentumban kérik feltüntetni az alkotó(k) nevét.

Nagyszínpadi megvalósításra alkalmas szövegeket várnak, melyek közül az arra leginkább méltót a Csokonai Színház bemutatja 2017. október 31-én, vagyis annak a napnak az 500. évfordulóján, amelyen Luther Márton a wittenbergi vártemplom kapuján közzétette „95 tétel” néven ismertté vált vitairatát. A négymillió forint összdíjazású pályázat kétfordulós.

A pályaművek elbírálására felkért szakmai zsűri tagjai: Árkosi Árpád rendező, Kubik Anna színművész, Ráckevei Anna, a Csokonai Színház igazgatója, Dr. Szirák Péter irodalomtörténész, az Alföld folyóirat főszerkesztője, Visky András író, drámaíró, dramaturg. A 2017/18-as évadra a győztes dráma magyarországi bemutatásának kizárólagos joga a színházat illeti.

A pályamunkák kéziratát nem őrzik meg és nem küldik vissza.