Gyerekpályázatokat hirdet a Csokonai

2016 november 10. csütörtök, 14:03

Két gyerekpályázatot is hirdet a november 7-én bemutatott Hessmese című mesejáték nézőinek a Csokonai Színház.
Az előadáshoz készült szórólapon egy kvíz (ide kattintva le is tölthető!) található, melyben a Hessmeséhez kapcsolódó játékos kérdésekre válaszolhatnak a gyerekek. A kitöltött kvízt december 31-ig lehet leadni a színház jegypénztárában.

hessmese-1

Fotó: Matey István

Hessmese című előadásában minden a szerelem körül forog: Kelet-Magyarország legnagyobb tündérpostahivatalában gondos tündérkezek simítják ki, illesztik egymáshoz és ragasztják össze a fecnikre tépett szerelmesleveleket, titkos vallomásokat. Befőttesüvegekbe, teásdobozokba és karcsú palackokba kerülnek a hajdanvolt boldogságok, hogy szomorú novemberestéken aztán a tündérek kiengedjék őket a városba, és egy egészen kicsit szebb legyen a világ.

Az előadás témájához kapcsolódva a másik pályázati lehetőség egy szerelmesversíró pályázat, melyen 6-10 éves gyerekek költeményeit a Csokonai Színház Facebook-oldalára várják #hessvers hashtaggel ellátva.

A legügyesebbek és legkreatívabbak között színházjegyeket, mesekönyvet, illetve kulturális intézmények belépőjegyeit sorsolnak ki.