Pályázat 5 perces novellákra!

A buszmegállóban hallhatjuk a nyertes műveket
2017 április 19. szerda, 9:33

A buszra, villamosra való várakozás perceit igyekszik tartalmasabbá és kellemesebbé tenni irodalmi akciójával a JCDecaux, ezért ötperces novellákra hirdet pályázatot a vállalat. A legjobb munkákat nyáron magyarul és angolul olvashatják a budapestiek és az ide látogató turisták belvárosi utasvárókban. A beérkezett művek között a Grecsó Krisztián, József Attila-díjas író által elnökölt zsűri válogat.

Formai követelmények
– A novellákat 2017. május 20-ig a novellapalyazat@jcdecaux.com címre kérik jeligével együtt elküldeni. A munkákat saját e-mail címről lehet elküldeni, a szervezők gondoskodnak az anonimitásról: a pályázatok a zsűri elé a megadott jeligével kerülnek.
– Egy szerző legfeljebb 3 pályamunkával nevezhet.
– Szépirodalmi alkotásokat várunk próza (minimum 3600, maximum 4000 leütés, szóközzel) formájában
A pályázaton való indulásnak életkori megkötése nincs, illetve egyaránt indulhat rajta befutott író és irodalmi vénájú amatőr. Így külön kategóriák sincsenek.
Pályamunkáját e-mailen, elérhetőségeinek (név, cím, e-mail cím, telefonszám) megadásával, jeligével küldje el a fenti e-mail címre.
Pályamunkájához 300 dpi-felbontású szerzői fotót és rövid életrajzot is mellékeljen, amelyek megjelenhetnek a plakáton.
– Új, korábban még nem közölt alkotásokkal nevezzenek – a saját blog és a Facebook-profil ebben az esetben nem számít publikációnak!
– A pályamunkákat csak e-mailen fogadunk el.
– A pályázat nyílt és jeligés. (Kérjük e-mailen küldje el a jeligét, a szervezők ezzel adják át a pályaműveket a zsűrinek, az értékelés így anonim módon történhet.)
– Amelyik pályázat nem felel meg a formai követelményeknek, azt ki kell zárnunk.
A pályamű beadásával a szerző hozzájárul, hogy amennyiben az döntőbe jut, úgy 3 éven keresztül a JCDecaux korlátozás nélkül ingyenes kiadványban vagy out-of-home plakáthelyen használja.
– Mivel a novellákat bárki, gyerekek is olvashatják, a szervezők a pályázókat arra kérik, hogy az erőszakos, illetve pornográf megfogalmazásokat mellőzzék, a zsűri fenntartja magának a jogot, hogy az ilyen szövegeket kizárja az értékelésből.

További információk:

– Beküldési határidő: 2017.05.20
– Eredményhirdetés: 2017.06.15
– Az eredményről tájékoztatjuk a nyerteseket, a legjobb 20 közé jutott munkák július hónapban jelennek meg Budapest utcáin.
– Díjazás: 1. díj: 300 ezer forint, 2. díj: 200 ezer forint, 3. díj: 100 ezer forint.
– A zsűri elnöke: Grecsó Krisztián, József Attila-díjas író, az Élet és Irodalom próza rovatának vezetője.

Forrás: Litera.hu

 
 

Kapcsolódó anyagok