Találkozások 2018 – Ismét várják a pályakezdő rendezők jelentkezését

2018 április 05. csütörtök, 16:24

A Mannával közösen idén tavasszal is meghirdeti a Bethlen Téri Színház a fiatal, pályakezdő rendezőknek szóló Találkozások pályázatot, amelyre olyan kétszereplős kamaradarabokkal lehet jelentkezni, ahol a két színész közt két generációnyi korkülönbség van, a rendezőt pedig egy tapasztalt mentor segíti. A pályázatokat május 7. éjfélig várják.

A pályázók köre: pályakezdő rendezők
A bemutató helyszíne: Bethlen Téri Színház
A pályázat megvalósításának időszaka: 2018/2019-es évad

Pályázati feltételek:
A bemutatni kívánt produkcióban két színész szerepelhet, akik között legalább két generációnyi a korkülönbség; az egyik művész legyen 60 év feletti, a másik 35 év alatti. A rendezőnek a pályázatban meg kell jelölnie egy mentor rendezőt, akivel szeretne együtt dolgozni. (A pályázatra többszereplős darabokat is be lehet nyújtani, amennyiben a szerepeket csak a megjelölt két színész játssza.)

A bemutatni kívánt produkció létrehozásához a kiíró biztosítja a következőket:
próbaterem, színházterem, technikai háttér, technikai személyzet, a Színház és a Manna díszlet- és jelmezraktárának teljes készlete, PR és reklám, menedzsment.

A nyertes produkciókat a Bethlen Téri Színház bemutatja és műsorra tűzi, a Manna vidéki helyszínekre, fesztiválokra utaztatja. A kiíró szervezetek előzetesen rögzített anyagi támogatást nem biztosítanak a bemutatni kívánt produkció létrehozásához, csak aktuálisan rendelkezésre álló erőforrásaikat ajánlják fel a tárgyi és személyi feltételek megteremtéséhez, illetve a nyertes pályamunkák ismeretében támogatókat keresnek a megvalósításhoz.

A tervezett megvalósítás során a pályázónak figyelembe kell vennie a Színház adottságait, felszereltségét (pontos alaprajz és technikai információk a www.bethlenszinhaz.hu honlapon található).

A pályázatot magánszemély pályázó adhatja be, nem szükséges jogi személy a benyújtáshoz.

Beadandó dokumentumok:
pályázati adatlap
pályázó rendező szakmai önéletrajza
közreműködők szándéknyilatkozatai
tervezett produkció színlapja, szinopszisa
rendezői koncepció
szakmai referenciák
ajánlások (nem kötelező)

Az elbírálásnál előnyt jelent:
a megvalósítás realitása
pályázat kidolgozottsága
közreműködő alkotók szándéknyilatkozatai
piacképesség
könnyű technikai megvalósíthatóság, mobilizálhatóság

A pályázatokat elektronikus úton kell benyújtani az info@bethlenszinhaz.hu címre, „Találkozások pályázat / pályázó neve” megjelöléssel. A pályázat benyújtási határideje: 2018. május 6. éjfél A beérkezett pályázatokat a pályázatot kiíró szervezetek képviselői bírálják el. A Színháznak/elbírálóknak joga van a nyertes pályázatban, a Színház sajátosságaihoz igazodva változtatásokat kérni.

A teljes kiírás és a pályázati adatlap itt található.