Téritésmentes előadások megrendezésére gyűjt a Kerekasztal Társulás

2018 május 21. hétfő, 10:50

A Kerekasztal színházi nevelési társulat  a MagNet Bank #Közösségi_Adományozási_Programjában gyűjt adományokat, hogy továbbra is eljuttathassa előadásait vidéki hátrányos helyzetű általános iskoláknak.

2017-ben a tásulat pályázatot hirdetett hátrányos helyzetű iskoláknak, hogy az évad során egy alkalommal, az intézmény minden diákja térítésmentesen vehessen részt valamelyik a Kerekasztal valamelyik előadásán. Most a MagNet Bank #Közösségi_Adományozási_Programjában gyűjtenek, hogy folytathassák a programot.

“Küldetésünk, hogy gyerekeknek és fiataloknak lehetőséget biztosítsunk a társadalom legidőszerűbb kérdéseinek felfedezésére és megértésére a színház nyelvén keresztül. Színházunk 26 éve alakult Közép-Európa első színházi nevelési társulataként. Évente több mint 200 előadást játszunk 6000 diák és 400 pedagógus részvételével. Előadásaink során a gyerekek nem csak megfigyelői, hanem alkotó résztvevői a történetnek.

Pályázati úton választunk ki vidéki hátrányos helyzetű általános iskolákat, ahol minden osztály részt vehet előadásainkon. Célunk, hogy olyan iskolák tanulói foglalkozzanak társadalmi kérdésekkel, és jussanak színházi élményhez, akiknek erre eddig nem volt lehetőségük. Előadásaink hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyerekek olyan fiatalokká váljanak, akik saját és környezetük életét is képesek befolyásolni.” – írja a társulat a MagNet Bank honlapján.

A Kerekasztal Társulás 26 éve alakult Közép-Európa első színházi nevelési társulataként. Évente több mint 200 előadást játszanak 6000 diák és 400 pedagógus részvételével. Előadásaik során a gyerekek nem csak megfigyelői, hanem alkotó résztvevői a történetnek.

A Kerekasztal Társulás 2017-ben

239 komplex színházi nevelési előadást tartott 7000 gyermek és fiatal részvételével

6 képzést tartott színházi társulatoknak, szakembereknek, civil szervezeteknek

Előadásainak 30%-át hátrányos helyzetű iskolákban térítésmentesen biztosította

A társulat stratégiájának egyik legalapvetőbb pillére, hogy eljutassák előadásaikat az országban és a határainkon túl is olyan területekre, amelyek kulturálisan gyengén ellátottak.

Ha Magnetesek vagytok, köszönjük, ha gondoltok ránk, amikor rendelkeztek. Ha nem, adó 1%-kal is támogathattok minket, illetve örülünk neki, ha megosztjátok a bejegyzést. A Kerekasztalt a kultúra kategóriában találjátok itt” – írja a társulat a közleményben.