Általános iskolásoknak hirdet pályázatot a vajdasági Tanyaszínház

2018 július 06. péntek, 9:10

A Vajdasági Színházmúzeum, a Tanyaszínház, Topolya Község Múzeuma és a Jó Pajtás közös képzőművészeti pályázatot hirdet általános iskolások részére Tanya+Szín+Ház címmel, melynek témája a Tanyaszínház 40 éves évfordulója.

A 2018 nyarán bemutatásra kerülő Tanyaszínház-előadást kell megragadni a képzőművészet eszközével. Feltételezhető, hogy ezúttal is sok helyre eljut a társulat, így a nyár folyamán Vajdaság számos szegletében megtekinthető lesz az előadás.

Az élmények alapján készült rajzokat a nyár folyamán, de a tanév első hónapjában is várják, a beküldési határidő 2018. szeptember 28-a.

A munkák egyénileg, vagy oktatási intézményen keresztül, csoportosan is elküldhetők a Jó Pajtás címére: jopajtas.szerk@magyarszo.rs
(szkennelt alkotások), vagy levélcímben: Jó Pajtás, 21 000 Novi Sad, Vojvode Mišića 1. (eredeti alkotások).
A következő adatokat kell feltüntetni: szerző neve, kora, osztálya, iskolája, lakcíme és a helység neve postai irányítószámmal), ezenkívül még egy adat: mely helységben látta az előadást a pályamű szerzője.

Bármilyen képzőművészeti technika számításba jöhet. Elvárás, hogy az előadás, a közönség, és a színházi trupp bemutatkozását övező hangulat érződjék ki az alkotásból.

A munkákat szakmai zsűri értékeli október elején, méghozzá alsós és felsős általános iskolai tanulók kategóriájában.

A pályázat eredményét a zsűri döntése nyomán teszik közzé, a nyerteseit pedig megjutalmazzák. A legfőbb jutalom mégis az lesz, hogy a díjnyertes munkákat kiállítják, többek között a Tanyaszínház kavillói otthonában.