Ismét várja a színinövendékek jelentkezését Jordán Tamás és Lukáts Andor

2018 szeptember 03. hétfő, 14:25

Jordán Tamás és Lukáts Andor felvételt hirdet a 2018/2019-es tanévre. Várják azokat a 18 és 25 év közötti fiatalokat, akik színészpályára készülnek.

A foglalkozásokat vasárnaponként tartják Budapesten. A képzés ára szemeszterenként 250 ezer forint, részletfizetés lehetséges. Az első forduló egy felvételi elbeszélgetésből áll, a továbbjutók részt vehetnek a második fordulón.

Jelentkezés, információ: iranyaszinhaz@gmail.com. Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 27.

“Valószínűleg azokat várjuk, akik kipotyogtak az egyetemi felvételiről. Ott gyakran tévedtünk, tévednek a felvételiztetők vagy nem vehetnek fel annyi tehetséget, ahánnyal találkoznak. Van például egy Ötvös András nevű színész, akit annak idején nagyon szerettünk volna felvenni az osztályunkba, de csak 22 diáknak volt hely, ő már nem fért be hozzánk, pedig azóta is nagyszerű színész. Remélhetőleg eljönnek most hozzánk azok, akik így potyognak ki, mint Ötvös Andris” – nyilatkozta korábban Lukáts Andor.

“Nem arról van szó, hogy azok, akik három évig hozzánk járnak kész színészekként lépnek majd ki az életbe. Sokkal inkább arról van szó, hogy mi át tudjuk adni azt a szemléletet, amit főleg Kaposváron sajátítottunk el, aminek a lényege az, hogy a színházat alapvetően másként kell látni, mint ahogy sok kezdő színész látja. Kaposváron olyan elemző munka folyt, hogy mire a színpadra léptünk, már pontosan tudtuk, mi a szituáció, milyen belső tartalmat képviselünk az adott szerepben, és hogy az miként nyilvánuljon meg. Én igazából későn értettem meg azt, amit szinte nem is lehet felfogni, hogy József Attila Thomas Mann üdvözlése c. művében mit jelent az, hogy az igazat mondd, ne csak a valódit” – mondta a színiiskola tavalyi indulásakor Jordán Tamás.