Jövőre is indul táncművészeti menedzserképzés a Werk Akadémián

2018 december 17. hétfő, 17:28

A képzés célja, hogy a benne résztvevők megismerjék a modern, illetve kortárs, táncművészet mozgástereit, képesek legyenek a 21. században szükséges eszközök használatával pozícionálni vállalkozásokat, projekteket és eseményeket.

A Werk Akadémia felhívása:

A táncművészeti képzés hazánkban nagyon sokoldalú és magas színvonalú. Míg a Magyar Táncművészeti Egyetemen klasszikus balett-, modern- illetve néptánc- oktatás, a Győri Balett és a Pécsi Balett Szakközépiskolájában balett- és moderntánc oktatás folyik, a Budapest Táncszínház art-jazz táncosokat képez, a kortárs táncot pedig több helyen lehet elsajátítani, így például a Budapest Kortárs Tánc Főiskolán. A táncművészek szakképzésük végeztével együttesekben helyezkednek el vagy szabadúszóként tevékenykednek. A magyar táncélet nagyon színes, képviselőinek a piacon történő megjelenéséhez menedzserek jelenléte szükségeltetik. Az együttesek, iskolák, táncot befogadó színházak és egyéb kulturális helyszínek, fesztiválok és rendezvények igazgatói, a művészek menedzserei a táncélet kulcsszereplői. Ezért tartjuk fontosnak táncművészeti szakemberek, menedzserek képzését. Ahogy más művészeti területeken, az állami források szűkülésével itt is egyre nő a professzionális menedzser szemlélet jelentősége a fenntartható művészeti kezdeményezések létrehozásában és életben tartásában.

A táncművészeti menedzser képzés két féléves, félévenként 11 hetes időtartamban. A képzés két féléves. A Werk arculati tényezője a kiscsoportos oktatás, a közösségben végzett alkotó munka. Az Akadémia fontos küldetése, hogy az itt végzettek teremtsenek önálló arculatot és építsenek önálló vállalkozást. Az első, alapozó félévben a menedzseri munkában meghatározó vállalkozási, jogi, kommunikációs, marketing és brandingismereteket, pályázatírási és szponzorációs irányokat, előadások/koncertek pénzügyi rendszerének felépítését sajátítják el. Az alapozó félévben résztvevők az önmegismerésre és tudatosságra irányuló tréningek mellett a kisebb és nagyobb nyilvánosságokban való szereplés prezentációs technikáit is elsajátítják. Az alapozó képzés kb. egyharmadában már betekintést kapnak a következő, táncművészeti menedzser szakmodulba.

Táncművészeti menedzserek vizsgája 2018-ban / Fotó: Werk Akadémia

Táncművészeti menedzserek vizsgája 2018-ban / Fotó: Werk Akadémia

A táncművészeti menedzser képzés célja, hogy a benne résztvevők megismerjék a modern, illetve kortárs, táncművészet mozgástereit, képesek legyenek a 21. században szükséges eszközök használatával pozícionálni vállalkozásokat, projekteket és eseményeket. A szakirány elméletben és gyakorlatban is bemutatja a legújabb hazai és nemzetközi táncművészeti áramlatokat és irányzatokat, a vállalkozói, jogi, financiális lehetőségeit, a speciális szerzői jogi ismereteket, a kortárs hazai és nemzetközi táncművészet főbb alkotóit és piaci megítélésüket. Ez a félév már jelentősen gyakorlat- és kapcsolatorientált, így a résztvevők számos helyszínre juthatnak el, köthetnek életre szóló munkakapcsolatokat.

Az oktatás az első félévben heti három (hétfő, szerda, csütörtök), a második félévben heti két hétköznap este zajlik 17.00-20.00 óra között a Werk Akadémián. 2019-ben hétfőn és csütörtökön lesznek az órák. A képzés vizsgával zárul, melynek során a résztvevők egy reprezentatív tánceseményt rendeznek. A szakot félévenként 10 fő jelentkezővel indítjuk. A képzés vezetői: Sándor Zoltán és Rácz Anikó.

Jelentkezni ide kattintva lehet.