Iskolásoknak indít drámatábort a Csokonai Színház

2019 június 11. kedd, 8:08

Ha szeretnél egy elszánt, bármire kapható csapat tagja lenni, ha szeretnél minden próbát kiállni, hogy elérhesd a célod, ha szeretnéd, hogy a jó győzedelmeskedjen a gonoszság felett, akkor ott a helyed a Debreceni Csokonai Színház táborában.

Nyári napközis tematikus drámatábort indít általános iskolásoknak a Csokonai Színház.

Időpont: 2019. 06. 17-21. minden nap 8-16 óráig

Helyszín: Csokonai Színház

Életkor: 9- 12 éves korig – 3. 4. vagy 5. osztályt végzettek (minimum 12 maximum 25 fő)

A tábor díja: 25000 Ft/ fő

Jelentkezési határidő: 2019. június 12. szerda a következő e-mail címen: gemza.melinda@csokonaiszinhaz.hu vagy varga.nikolett@csokonaiszinhaz.hu

A jelentkezőknek e-mailben küldünk egy szülői nyilatkozatot és egy adatvédelmi nyilatkozatot.

Kérjük, hogy az első napon hozza magával a tábor teljes díját, illetve a kitöltött nyilatkozatokat.

A tábor célja nem egy előadás létrehozása, hanem a gyerekek készség- és képességfejlesztése, érzékenyítése a drámapedagógia eszközeivel. Hangsúlyt kap az önkifejezés, a kreativitás, a fantázia. Olyan témákon gondolkodunk együtt, melyek a gyerekek életében is fontos szerepet játszanak: a barátság, testvériség, a közösség, a szeretet, a próbák leküzdése.

A hét során egy (a gyerekek korának megfelelő) történettel dolgozunk, amelyet közösen kerekítünk, és a résztvevők ötleteit, gondolatait felhasználva jutunk el közösen a megoldásig.

A tábort a debreceni Csokonai Színház két színházi nevelési szakembere vezeti.

Gemza Melinda

Immár hatodik éve vezetem a debreceni Csokonai Színház ifjúsági programját, a CSIP-et, melynek során osztálytermi előadásokat, drámaórákat vagy éppen drámacsoportot vezetek.

Az óvódapedagógusi és tanítói diplomák megszerzése után a Károli Gáspár Református Egyetem színháztudomány mesterképzésén végeztem. Drámapedagógiát Kaposi Lászlótól, Cziboly Ádámtól és Bethlenfalvy Ádámtól tanultam, és különböző szakmai kurzusokon képeztem magam.

Nagyon fontosnak tartom a fiatalokkal való munkát, és együttgondolkodást, mert az eddigi munkám során azt tapasztaltam, hogy igazán őszinte válaszokat adnak azokra a kérdésekre, amelyek mindannyiunkat foglalkoztatnak, ha van valaki, aki meghallgatja őket.

Varga Nikolett

A Csokonai Ifjúsági Programhoz (CSIP-hez) 2018-ban csatlakoztam, előtte színjátszó csoportokban, iskolákban, gyermek- és ifjúsági táborokban tartottam drámapedagógiai foglalkozásokat. A CSIP-nél főként drámaórákat és színházi előadásokhoz feldolgozó foglalkozásokat tartok, emellett a színházi nevelési programjainknak a szervezéséért is felelős vagyok.

A Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi karán végeztem magyar nyelv és irodalom tanári szakon, drámapedagógusnak pedig Magyar Drámapedagógiai Társaság képzésén és különböző szakmai kurzusokon tanultam.

Mivel a hétköznapok szűk órakeretei nem adnak igazán lehetőséget a kreativitás, fantázia és a személyiség fejlesztésére, a drámatábort azzal a céllal tervezzük, hogy a fiataloknak egy egész héten keresztül önfeledt játékokban és az együtt gondolkodás örömében legyen részük, miközben megismerik egymást és magukat.