KÖTÉLTÁNC – Dalpályázatot hirdet a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ

2019 július 10. szerda, 15:24

Neked is ugyanaz a dallam jut az eszedbe, ha a cirkuszra gondolsz? Itt az idő! Írd meg a saját dalodat a cirkusz ámulatba ejtő világáról! Nézz meg egy előadást a Fővárosi Nagycirkusz igazgatói páholyából, meríts ihletet és szerezz egy bombajó számot!

A dalpályázat témája:

A Fővárosi Nagycirkusz fenntartója, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. – a cirkuszművészet megújítása jegyében – hirdeti meg a Kötéltánc nevű dalpályázatát. Belső erő, egymásba vetett hit, csapatmunka és sok-sok adrenalin – ezek jellemzik a cirkusz varázslatos világát.

A klasszikus, tradicionális értékek ápolása mellett a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. a legutóbbi években kortárs, történetmesélő cirkuszi előadásokat is bemutat, amelyek létrehozásában szövetkezik a társművészetekkel, vagyis a színházművészettel, a táncművészettel, a képzőművészettel, az irodalommal és a zenével. Ennek jegyében hirdettünk meg 2018-ban Csoda a cirkuszban nevű irodalmi pályázatunkat, amelyre verseket és novellákat vártunk. Közel 200, a cirkusz varázslatos világát ábrázoló mű érkezett a felhívásunkra az ország minden tájáról, sőt a határokon túlról is.

2019-ben, a Kötéltánc nevű pályázatunkkal olyan pozitív hangulatú dalok születését szeretnénk segíteni, amelyek megmutatják, milyen egyedülálló élményt, örömet kap a közönség az egymásra koncentráló, bámulatos fizikai teljesítményt nyújtó artistáktól, zsonglőröktől, bűvészekről és bohócoktól az előadások során.

Erő, kitartás, egyensúly, pontosság, egymásra figyelés, csapatmunka – ezek a gondolatok jutnak eszünkbe az artistaprodukciók megtekintése közben. A cirkusz csodájának művészi megfogalmazását várjuk tehát a dalszerzőktől.

Fotó: Fővárosi Nagycirkusz

Kik pályázhatnak?

Nevezni kortól függetlenül bárkinek lehet, egy szerző (vagy alkotói csoport) több dallal is indulhat. 18 éven aluliak jelentkezéséhez írásbeli szülői, gondviselői hozzájárulást kérünk.

A nevezés módja és menete:

Pályázni a következők együttes elküldésével lehet a dalpalyazat@maciva.hu címen:

  1. A dal(ok)

Kizárólag mp3, mp4 formátumot vagy Youtube linket várunk.

  1. A szerző(k) – illetve, ha külön van – az előadó(k) adatai
  • név
  • születési hely és idő
  • lakcím
  • e-mail cím
  • telefonszám
  1. A dal(ok) élő előadásnak technikai ridere

A pályázók a jelentkezéssel engedélyezik, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. a művek bármelyikét – díjazástól függetlenül – a későbbi belső és külső műsoraiban, rendezvényein és kampányaiban szabadon és ingyenesen felhasználhassa.

A dalok beküldési határideje: 2019. augusztus 10.

Minden pályázót augusztus 25-ig e-mailben értesítünk, bekerült-e a döntőbe.

A döntő:

A pályázat döntőjét – A magyar dal napjához kapcsolódóan – 2019. szeptember 9-én hétfőn este 19.00 órától tartjuk a Fővárosi Nagycirkuszban, ahol a zsűri által előzetesen kiválasztott dalokat egy nagyszabású koncerten adhatják elő élőben a szerzőik vagy az előadóik. Az est végén hirdetjük ki a győztes dalt, illetve a további dobogós helyezetteket.

Az eseményre minden pályázaton indulót szeretettel várunk a kísérőikkel együtt. A helyek számát e-mailben kérjük jelezni.

A díjak:

Első díj: 1.000.000 forint
Második díj: 500.000 forint
Harmadik díj: 350.000 forint
Közönségdíj: 500.000 forint

A jutalmazás a dalnak szól, függetlenül az alkotók és az előadók létszámától.

További információ itt található.