Dionüszosz visszatérése – Workshopot tart Theodórosz Terzopulosz a Nemzetiben

2020 február 15. szombat, 8:00

40 év alatti művészek (színészek, dramaturgok, rendezők) illetve színművészeti főiskolások jelentkezését várja a Nemzeti Színház.

Az edit.kulcsar@nemzetiszinhaz.hu címen egy angol nyelvű, fényképes önéletrajzzal lehet jelentkezni 2020. március 1-ig.

A műhelymunka betekintést nyújt Theodórosz Terzopulosz elismert és nagy hatású módszerébe, amelyet nemzetközi drámaakadémiákon, drámaiskolákban és egyetemeken oktatnak, és világszerte inspirálta a színészi szakmát. Terzopulosz módszere az elakadt energia és hang felszabadítására épül, a szó és a test felbomlott egységének újraalkotását célozza. A dinamikus fizikai és hanggyakorlatok sorából álló képzési paradigma kialakítása az előadói mesterség alapelveinek kiművelését szolgálja: a rekeszizomlégzés irányítása, a testi koncentráció, a test tengelyeinek megerősítése és aktiválása a testközponttal összeköttetésben, illetve a test hangforrásainak és rezonátorainak felszabadítása. A résztvevők egy szöveg ritmikus interpretációján keresztül (antik görög vagy klasszikus szövegek) tanulmányozhatják a tréningelemeket.

A workshopon 25 fiatal művész vehet részt, akiket maga Theodórosz Terzopulosz választ ki. A résztvevőket legkésőbb március 20-ig értesítik.

A workshop időpontja és helyszíne:
2020. április 14, 15 és 16, 10-15 óra között (két szünettel) – Nemzeti Színház, Balett-terem

Műhelybemutató:
2020. április 16. 16-18 óra között
Nemzeti Színház, Balett-terem