Online felvételt hirdet az Operaház Gyermekkara

2020 április 21. kedd, 15:22

A felvétel feltétele a legalább négyes rendű tanulmányi eredmény és magatartás, a nagy teherbírás, a tiszta énekhang és jó ritmuskészség, az életkornak megfelelő zeneelméleti tudás, budapesti vagy Budapest környéki lakás és megoldott bejárás. A jelentkezéseket április 30-ig várják.

A felvételi meghallgatás elektronikusan történik, a részletekről pontos információt a jelentkezést követő visszaigazoló levélben küldenek. A meghallgatás anyaga első és második osztályosoknak négy-öt gyermekdal vagy népdal tiszta éneklése, hallásvizsgálat adott hangok, hangközök visszaéneklésével, rövid dallam visszaéneklése, rövid ritmus visszatapsolása, valamint egy rövid vers vagy mondóka elmondása.

Harmadik osztálytól négy-öt népdal vagy klasszikus dal tiszta éneklését, hangközök és dallamok visszaéneklését, ritmus visszatapsolását, valamint az elméleti anyag ismeretét kérik. A jelentkezési lapokat a Magyar Állami Operaház honlapján találhatják meg az érdeklődők.

Akik 2020 szeptemberében első osztályosok lesznek, azok már a Magyar Állami Operaház Gyermekkarának bázisiskolájában, a Deák Diák Általános Iskola első évfolyamán kezdhetik meg általános iskolai tanulmányaikat. A 2020/2021-es tanévtől felmenő rendszerben ez az iskola is bázisintézménye lesz az Opera Gyermekkarának. A kartermi próbák – 3. osztálytól – továbbra is a VI. kerületi Erkel Ferenc Általános Iskolában lesznek.

Az operai munkába 3. osztálytól kapcsolódnak be a gyerekek. Az első két év a felkészülés szakasza, amelyet a bázisiskolában kapnak meg. Az iskoláról további információ az intézmény honlapján és Facebook-oldalán található.

Forrás: MTI