Színházi alkotótábort szerveznek középiskolásoknak Gyomaendrődön

2021 március 12. péntek, 5:46

Az Országos Diákszínjátszó Egyesület idén augusztusban színházi alkotótábort szervez a színjátszással, színházcsinálással, színpadi szöveg-írással foglalkozó diákok, csoportok és csoportvezetők számára.

Az Országos Diákszínjátszó Egyesület (ODE) régi, fontos hagyományt elevenít fel, amikor országos hatókörű diákszínjátszó tábort szervez. Az egyesület felhívásban hirdetett nyílt pályázatot diákszínjátszók, diákszínjátszó csoportok, csoportvezetők, illetve színpadi szöveg-írással foglalkozók részére. A pályázat célja, hogy táborozási lehetőséget biztosítson mindazok részére, akik színházi alkotótáborban kívánnak részt venni. Az ODE-tábort 2021. augusztus 15-22. között Gyomaendrődön rendezik meg.

A jelentkezőknek – attól függően, melyik csoport tagjai kívánnak lenni – rövid bemutatkozást, motivációs levelet, esetenként videós prezentációt kell benyújtaniuk. Az egyhetes, intenzív tanulási, kikapcsolódási, szórakozási és feltöltődési lehetőséget jelentő táborban jelképes jelentkezési díjért lehet részt venni, amely már tartalmazza a szállás, az étkezés, a tréningek és a kapcsolódó színházi programok díját is.

A szervezők a pályázat keretében két diákszínjátszó csoportot, továbbá tizenöt egyénileg jelentkező diákszínjátszót, tíz csoportvezetőt, illetve öt, 26 év alatti, színpadiszöveg-írás iránt érdeklődő fiatalt várnak Gyomaendrődre. A jelentkezőket 2021. április 5-ig várják, a pályázatokat 2021. május 31-ig bírálja el az ODE választmánya. Előnyt élveznek azok a jelentkezők, akik az ODE korábbi rendezvényein nem tudtak részt venni.

További részletek és jelentkezési lapok a diakszinhaz.hu oldalán találhatók, információ az odeposta@gmail.com címen kérhető.