A Mancs Finnországban, a Tiszta szívvel Szkopjéban nyert

2016 november 21. hétfő, 16:19

Pejó Róbert Mancs című alkotása a legjobb gyerekfilmnek járó díjat hozta el egy finnországi fesztiválról, a Tiszta szívvelért pedig Till Attila vehette át a legjobb rendező díját Szkopjéban, az európai filmeket felvonultató Cinedays fesztiválon.

mancs

A finnországi Ouluban vasárnap este rendezték meg a 35. gyerek és ifjúsági filmfesztivált, amelynek Starboy-díjáról gyerekekből álló zsűri döntött. A fiatal ítészek méltatták a Mancs izgalmas történetét, továbbá a címszereplő négylábú “jellemfejlődését” – olvasható a Magyar Nemzeti Filmalap MTI-hez eljuttatott közleményében.

A mozifilm a kutya és gazdája közti barátságról, a bizalomról és a hétköznapi hősökről szól, történetét pedig az igazi Mancs, a miskolci Spider Mentőcsoport 2006-ban elpusztult mentőkutyájának élete ihlette.

till

Till Attila Oscar-díjra is nevezett filmjéért a macedón fővárosban november 10. és 19. között megrendezett Cinedays fesztiválon vehette át a legjobb rendezőt illető Ezüst Csillag díjat, amelyről nemzetközi szakmai zsűri döntött.

A Tiszta szívvelt eddig mintegy 20 ország vezető nemzetközi filmes seregszemléje tűzte műsorra és 13 rangos elismerést nyert el.