Mozikban Kamarás Iván, Anger Zsolt és Nagy Zsolt akció-krimije

2016 november 26. szombat, 17:18

Szeptember közepén a miskolci Cinefest Nemzetközi Filmfesztiválon szinte a semmiből bukkant fel egy új magyar film, a Cop Mortem előzetese.
A számos ismert színészt felvonultató, akciódús krimi két perces trailerét azóta több mint 100 ezren látták a videómegosztó oldalakon. A történet hősei budapesti rendőrök, akik egy rituális gyilkosságsorozat tetteseit üldözik. A nyomozásban kimerült zsaruk egyszerre vadászok és vadak ebben a játszmában, az áldozatok ugyanis egytől-egyig rendőrök.

cop-mortem

A független produkcióként készült film vállaltan a B-kategóriás külhoni krimik, kalandfilmek világát próbálja megidézni, célja színtisztán a szórakoztatás. Karaktereit magyar viszonylatban igazi sztárparédénak mondható színészgárda kelti életre, a főbb szerepekben Kamarás Iván, Anger Zsolt, Gangxta Zolee, Páll Zsolt, Gáti Oszkár, Nagy Zsolt, Gesztesi Károly, Szabó Győző, Seprenyi László és Madár Veronika látható.

A mindössze 23 nap alatt leforgatott filmben a hazai kaszkadőr szakma színe-java is részt vett. Az elhagyott laktanyáktól, underground kluboktól és edzőtermektől a gödöllői Szent István Egyetem patinás épületén át az Árkád Bevásárlóközpont tetejéig változatos, néhol extrém helyszíneken készült filmben az akciójelenetek során 14 autót és négy motort törtek ripityára és közel ezer töltényt használtak fel.

A filmet rendezőként, forgatókönyvíróként és vágóként is jegyző Kovalik József “Joe” több mint 20 éves profi kaszkadőr múltjával otthonosan mozog a filmes akciók világában. Tapasztalatát és egyéni látásmódját első rendezésében ismerheti meg a közönség. A MacLeod Film produkciójában készült izgalmas krimit, amelyben a bűnügyi filmekhez képest a szokásosnál jóval több akciójelenet is látható, november 24-től országszerte negyven moziban mutatják be, a Pannonia Entertainment forgalmazásában.

Budapesten a Corvin Moziban, a Cinema City Allee, Arena és Campona moziban valamint az idén nyáron újra megnyitott Csepeli Moziban vetítik. Országszerte a megyeszékhelyek többségén látható lesz, a Cinema City hálózatában és a nagyvárosok art mozijaiban egyaránt. Részletek a film Facebook-oldalán olvashatók.

MTI