Itt a Kincsem előzetese – Főszerepben Petrik Andrea és Nagy Ervin

2016 december 16. péntek, 7:38

Március 16-án mutatják be a mozikban Herendi Gábor új filmjét, a Kincsemet. Megérkezett hozzá az első előzetes!

Gyabronka József és Petrik Andrea

A modern kalandfilm az eddigi legnagyobb költségvetésű magyar film, 2 milliárd 78 millió forintból készül.

Középpontjában Blaskovich Ernő magyar nemes és Otto von Oettingen osztrák főúr ádáz küzdelme áll, amelynek részeként kibontakozik előttünk Kincsem páratlan és mesébe illő pályafutása. Az öntörvényű Blaskovich és Klára, Otto von Oettingen modern és felvilágosult lányának viharos szerelmét is bemutató történet helyszíne az 1848–49-es szabadságharcot követő Habsburg-megtorlás éveinek Magyarországa és Európa legendás lóversenypályái.

A Kincsem főszereplői Nagy Ervin, Petrik Andrea, Gáspár Tibor, Keresztes Tamás és Balsai Mónika, producerei Hutlassa Tamás és Ugrin Julianna, írta Hegedűs Bálint.

“A nehéz felvételeknél 3-4 kamerával is dolgoztunk, hogy több szemszögből meglegyen a jelenet. Sokszor éltünk a second unit lehetőségével, amikor egy külön kamera csapat veszi fel azokat a kis részleteket (pl.: rohanó lólábak), amihez nem szükséges a rendező jelenléte, de ezek a felvételek nagyban színesítik a végső jelenetet. A second unit csapat Gulyás Buda (operatőr) fantasztikus szakmai irányításával, igazán gazdag munkát végzett” – árulta el a film Facebook oldalán Herendi Gábor rendező.

“A lovak a verseny folyamán közel 80 km/h-s sebességgel száguldanak. Ehhez a tempóhoz kellett a kamerakocsival igazodni, ami nagy kihívás volt számunkra. Egy ló csak maximum 2-3-at tud futni, mert annyira elfáradnak a versengésben, ezért sűrűn cseréltük a lovakat, hogy a 12 órás forgatást maximálisan kihasználjuk, amit valószínűleg Szatmári Péter, a Kincsem operatőre is megerősít.
A felvételek vízben, levegőben és földön egyaránt folytak, melyet a 100-150 fős stáb őrült elszántsággal vitt véghez” – mesélte Herendi Gábor, rendező, aki hozzátette, hogy “a felvételek CGI (computer generated image) technikával kapják meg végső formájukat, mert így tudják a XIX. század látványvilágát hitelesen és izgalmasan megjeleníteni.