Palya Bea filmjével indít a Berlinale

2017 január 11. szerda, 13:06

A február 9-én kezdődő tíznapos fesztivált Etienne Comars elsőfilmes rendező alkotása, a Django nyitja meg, amelyben a híres francia jazz zenész, Django Reinhardt feleségét Palya Bea énekesnő alakítja.

Jean Baptiste “Django” Reinhardt a belgiumi Liberchies-ben, nomád, vándorló roma családban született 1910-ben, de ifjúsága nagy részét már Párizs környéki cigánytáborokban töltötte. A második világháború idején szinti származása miatt üldözték a nácik.

Fotó: Emmer László

Django Reinhardt az európai dzsessz egyik legkiválóbb előfutára és a szinti szving alapítója volt” – emlékezetett közleményében Dieter Kosslick, a filmfesztivál igazgatója, hozzátéve, hogy a zenészről szóló film megindító történet a túlélésről és lebilincselően mutatja be a muzsikus mozgalmas életének egyik fejezetét. Etienne Comar többek közt olyan filmek forgatókönyvírójaként és producereként vált ismertté, mint az Emberek és istenek, a Szerelem a hatodikon, az Ízek palotája vagy a Timbuktu.

A zenész felesége, Naguine szerepére Palya Bea énekesnőt kérték fel. Casting nélkül, emailben keresték meg, majd egy személyes beszélgetés és a forgatókönyv elolvasása után rögtön igent mondott élete első filmszerepére. A forgatás Párizsban zajlott.

Djangot Reda Kateb alakítja, Palya Bea mellett a női főszerepet Cécile de France alakítja. Django Reinhardt zenéjét a film kedvéért újra felvették, mégpedig a híres holland együttes, a Rosenberg Trio előadásában.

Forrás: film.hu

 
 

Kapcsolódó anyagok