Mindenki – Az HBO-n tényleg megtekinthető az Oscar-jelölt magyar film

2017 január 31. kedd, 10:46

Számos YouTube linkkel találkozhattunk az elmúlt napokban, amelyek végül nem vezettek el a Mindenki című filmhez. Deák Kristóf Oscar-jelölt alkotása, a Mindenki – Sing az HBO GO oldalán viszont tényleg elérhető!

A Mindenki (angol címén Sing) a kilencvenes évek elején játszódik és egy iskolai környezetben vizsgálja a hatalmi viszonyokat gyerekek és egy gátlástalan tanárnő történetén keresztül. A 25 perces film főszereplői Gáspárfalvi Dorka, Hais Dorottya és Szamosi Zsófia. Producere a rendező mellett Udvardy Anna volt.

A film történetéről:

1991-et írunk, a 10 éves Zsófi új iskolába kerül. Az új helyen sok minden idegen és furcsa, de van remény: Zsófi bekerül az iskola híres kórusába, és összebarátkozik Lizával, aki a legnépszerűbb lány az osztályban. Még nem is sejti, hogy hamarosan Lizával együtt kell szembeszállniuk a kórusvezető Erika nénivel, aki nem olyan kedves, mint amilyennek elsőre látszik.

A filmet itt lehet elérni.

Szabó István szavaival a filmről és a jelölésről: 

Deák Kristóf Mindenki című rövidfilmjének Oscar-díjra jelölése azért fontos, mert a Saul fiához hasonlóan felhívja a figyelmet arra, hogy van egy kis ország, ahol érdekes filmeket készítenek sorozatban, egymás után – mondta Szabó István Oscar-díjas rendező az M1 aktuális csatorna műsorában.

Szabó István hozzátette, hogy a magyar filmgyártás egy hosszabb, nehezebb időszakon van túl, most azonban van számos tehetséges fiatal és ez a legfontosabb.

“A mi generációnk megtanult filmet készíteni, fáradtságos munkával, ahogy az ember egy nyelvet megtanul, a mostaniaknak azonban ez az anyanyelvük, ők már gyerekkorukban ebben a világban szocializálódtak, a képek nyelvén tudnak beszélni” – hangsúlyozta, kiemelve, hogy a mostani filmes generáció a filmet mint kifejezési eszközt tökéletesen és egyéni módon tudja használni.

“Most már csak az a kérdés hogy mit mondanak. Ha olyasmit mondanak, ami érdekli a világot akkor oda fognak figyelni ránk” – tette hozzá.

Mint Szabó István rámutatott, a Saul fián és a Mindenkin kívül az utóbbi időben számos olyan film készült, amely ugyancsak megérdemli, hogy elismerően nyilatkozzanak róluk.

A 89. Oscar-díjátadó gálát február 26-án tartják a hollywoodi Dolby Színházban.