A Hurok és Az állampolgár is versenyez a portói filmfesztiválon

2017 február 23. csütörtök, 16:26

Madarász Isti első mozifilmje, a Hurok meghívást kapott a pénteken kezdődő portói filmfesztivál versenyprogramjába, Vranik Roland Az állampolgár című alkotása pedig a Fantasporto Rendezők Hete című válogatásában szerepel majd.
A Magyar Nemzeti Filmalap közleménye szerint a zsánerfilmek patinás nemzetközi filmfesztiváljaként ismert, 37. alkalommal megszervezett mustra idén mintegy 200 filmet mutat be. A Hurok című magyar thrillert is felvonultató versenyprogramban összesen 21 film szerepel.

Martinovics Dorina, Száraz Dénes - Hurok

Martinovics Dorina, Száraz Dénes – Hurok

A Cafe Film produkciójában készült Hurok főszerepeiben Száraz Dénes, Martinovics Dorina és Anger Zsolt látható. Az első időutazós magyar sci-fi író-rendezője, Madarász Isti személyesen mutatja be filmjét a Fantasporto közönségének.

Az állampolgár a portói filmfesztivál Rendezők Hete (Semana dos Realizadores) című programjában versenyez. Vranik Roland megrázó szerelmi története amatőr színészekkel, minimalista eszközökkel és sok humorral mutatja be egy másik országba való beilleszkedés emberi oldalát.

Cake-Baly Marcelo Az állampolgár forgatásán

Cake-Baly Marcelo Az állampolgár forgatásán

A Bissau-Guineából származó, 30 éve Magyarországon élő Cake-Baly Marcelo, Máhr Ágnes miskolci színésznő és az iráni Shekari Arghavan főszereplésével készült alkotás a Popfilm produkciója – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI, Színház.org