Testről és lélekről – Már 50 ezren látták Enyedi Ildikó új filmjét

2017 április 05. szerda, 19:27

Enyedi Ildikó filmjét, az Arany Medve díjas Testről és lélekről című alkotást már több mint ötvenezer néző látta Magyarországon!

Gratulálunk a film alkotóinak!

“Enyedi melankolikus hangvételű mozija ritka kincs, mert örökérvényű, mindenütt, mindenkit érintő témát feszeget – rendkívüli bátorsággal és különleges érzékenységgel” – írta friss kritikájában az Olvass bele.

A film továbbra is látható országosan a mozikban.

A Testről és lélekről berlini sajtótájékoztatóján / Tenki Réka, Morcsányi Géza, Enyedi Ildikó, Borbély Alexandra, Nagy Ervin

A Testről és lélekről berlini sajtótájékoztatóján / Tenki Réka, Morcsányi Géza, Enyedi Ildikó, Borbély Alexandra, Nagy Ervin

Elképzelhető-e, hogy két ember ugyanazt álmodja éjszakáról éjszakára? Mindenkinek létezik-e lelki társa valahol a világban, s ha igen, egymásra találhatnak-e? E kérdéseket boncolgatja a kritikusok nemzetközi díjával is elismert mozi.

“Egy vágóhíd gazdasági igazgatójáról, Endréről (Morcsányi Géza), és az új minőségellenőr Máriáról (Borbély Alexandra) a pszichológiai teszt során kiderül, hogy éjjelente ugyanazt álmodják. Szarvas képében, ugyanabban a téli erdőben bolyonganak, összetartozásuk megkérdőjelezhetetlen. A valóságban nem ilyen egyszerű a beteljesülés. Mindketten sérültek, a korosodó Endre fél karja béna, míg Máriának autisztikus énje nehezíti az életét. A fiatal nő szigorú rend és szabályok között érzi biztonságban magát, idegenül mozog a hétköznapok világában, ráadásul ismeretlen számára az emberi érintés. (…) A két bizonytalan ember lassú közeledése és próbálkozásai mellett megjelenik a filmben a korrupt nyomozó, a vágóhíd amorózója, a megfásult pszichológusnő és az idős takarítónő, aki a csábítás mikéntjére tanítja Máriát” – foglalta össze a Szabadföld.