A Kincsem lett a legjövedelmezőbb magyar film

2017 május 25. csütörtök, 11:20

Az alkotás bevétele már meghaladta a félmilliárd forintot.
Tovább vágtat Herendi Gábor filmje

Herendi Gábor filmje kedden lépte át az 500 millió forintos bevételt az alkotást forgalmazó Forum Hungary tájékoztatása szerint. A bemutató óta eltelt, valamivel több mint két hónapban már több mint 374 500-an látták.

A Kincsemben Blaskovich Ernő (Nagy Ervin) céltalan életet él, amikor egy nap megjelenik nagy lehetősége, Kincsem, a csodaló, amellyel sikert sikerre halmoz az európai lóversenypályákon. Blaskovich nemes küzdelemben győzheti le ősi ellenségét, von Oettingen bárót (Gáspár Tibor), egyre durvuló rivalizálásukat azonban bonyolítja, hogy menthetetlenül beleszeret Klara von Oettingenbe (Petrik Andrea), apja gyilkosának lányába.

Érdekességek Kincsemről

Hűséges társa Csalogány, a macska volt

Egyetlen olyan élőlény volt a Földön, aki nélkül Kincsem nem volt hajlandó egyetlen versenyre sem elindulni: ő Csalogány volt, egy fekete-fehér nőstény macska.

Kényes volt az ivóvizére

A hírességekhez hasonlóan neki is megvoltak a maga rigolyái, az ivóvizére például nagyon érzékeny volt. A baden-badeni verseny előtt egy napig nem volt hajlandó inni, mivel nem tetszett neki a felkínált víz. A személyzetnek ezért körbe kellett járnia az egész környéket, mire megfelelő italt találtak neki.

Gazdája sem ismerte a vereséget

Az 1878-as baden-badeni versenyt még sokáig emlegették, Kincsem ugyanis holtversenyben maradt alul Prince Giles The Firsttel szemben. A magyar csodakanca tulajdonosa, Blaskovich Ernő azonban nem fogadta el az eredményt, szót emelt ellene – az akkori versenyszabályok értelmében ennyi elég volt ahhoz, hogy újraindítsák a futamot. Ebben az utolsó körben pedig már hat hosszal győzött Kincsem.

 

Kisbolygót neveztek el róla

2007-ben Sárneczky Krisztián egy kisbolygót fedezett fel, a 3-4 kilométeres égitestnek pedig a Kincsem nevet szánta.

Ugyanarra a napra esett a születése és a halála

1874. március 14-én született, 13 évvel később, 1887. március 17-én pusztult el. Emlékét egy egész nemzet őrzi.

Forrás: MTI, Színház.org, Nők Lapja