Jövőre a fél ország ismerni fogja a nevét – Gera Marina az Örök tél női főszerepében

2017 június 06. kedd, 7:07

Gera Marina játssza Csányi Sándor szerelmét az Örök tél című, nemrég leforgott nagyszabású lágerfilmben.

Lapszemle.

Gera Marina az Origo Filmklub podcast adásában beszélt arról, miből fakad szerinte az erotikus kisugárzása, hogyan tudott az óriási szűz hóban az életéért futni, és újabban mit keres pszichopata kannibálcsajként egy horrorfilmben. A Filmklub podcast adását megtalálja az iTuneson, letöltheti MP3 formátumban. A podcasthoz tartozó RSS csatornát itt találja.

Gera Marina színésznő az Örök tél forgatásának szünetében a Mafilm fóti bázisán / Fotó: Koszticsák Szilárd

Az Örök tél-ben Marina egy kisgyermekes anyát játszik, akit elvisznek egy szovjet munkatáborba Ukrajnába, és ott, az embertelen körülmények közepette beleszeret a Csányi Sándor játszotta figurába. Az asszony szerepe fontos feladat, nemcsak azért, mert ez egy nagyszabású, 400 millió forintból készülő film (tehát többe került, mint a Saul fia), és a Szász Attila – Köbli Norbert alkotópáros (Félvilág, A berni követ) jegyzi, hanem azért is, mert koncentrált, nehéz színészi munkát követel. A női főszereplő például nemcsak minden jelenetben feltűnik, de gyakorlatilag minden egyes beállításban jelen van.

Gera Marina / Fotó: ORIGO

Gera Marina / Fotó: ORIGO

Gera Marina kalandos úton nyerte el a feladatot: először Szász Attila egy másik filmjének, az Apró mesék-nek a női főszerepére pályázott. Úgy érezte, esélyes, mivel vele hasonló dolgok történtek meg, mint a filmbeli figurával. Nagyon csalódott volt, amikor megtudta, nem őt választották (Kerekes Vica fogja végül játszani azt a szerepet .) Az élet kárpótolta, mert nem sokkal később hívták az Örök tél szereplőválogatására.

„Az utolsó castingon éreztem azt, hogy eljött az én időm, ezt nekem kell csinálni. Ez volt szilveszter előtt, és mondták, hogy január 2-án felhívnak az eredménnyel. Elmentünk egy wellnesshétvégére, és kész voltam. Hányinger, remegés” – mesélteGera Marina. Tévedésből aztán nem a rendező, hanem a castingcég munkatársa értesítette a jó hírről.

Gera Marina az Örök tél forgatásán / MTI Fotó - Koszticsák Szilárd

Csányi Sándor, Gera Marina, Szász Attila az Örök tél forgatásán / MTI Fotó – Koszticsák Szilárd

A 28 napos forgatás lelkileg és fizikailag is nagyon megviselte. A színésznő elmesélte a podcastban, hogy mikor a szűz hóban kellett futnia, úgy érezte, tényleg az életéért fut. Az utolsó felvétel volt aznap, nem lehetett még egyszer megcsinálni, próbált tehát olyan gyorsan rohanni, ahogy csak tudott. „Ebben a filmben sokszor éreztem, hogy nem bírom tovább, és aztán még egyszer felvettük, és valami más kiszakadt” – árulta el az Origo-nak Gera Marina.

A teljes cikket itt olvashatja.