A Corvin tetőn A tizedes meg a többiek – Kertmozi Sinkovits, Major és Darvas szereplésével

2017 június 19. hétfő, 14:01

1969-ben a magyar filmrendezők és kritikusok beválasztották A tizedes meg a többieket az 1948 és 1968 közötti időszak legjobb 12 magyar filmje közé. A Budapest Rooftop Cinema Magyarok a háztetőn című sorozata bemutatja: A tizedes meg a többiek c. filmet!
Minőségi filmek, szabad téri hangulat, kiváló kép- és hangminőség: mindez megtalálható Budapest belvárosában, a háztetőn. Miközben siratjuk a kertmozikat, mert egyre kevesebb működik közülük, létrejött a nyári szabadtéri mozizásnak egy új fajtája. Budapesten, a Blaha Lujza téri Corvin Club tetőteraszán június elején elrajtolt a Budapest Rooftop Cinema ötödik évada.

A mozizást idén egy Christie Digital DLP 2K projektor teszi a szabadtéri vetítésekhez képest tulajdonképpen tökéletes élménnyé. A helyszínen italokat és rágcsálnivalót is lehet vásárolni.

A következő vetítésre június 20-án, 18:30-tól kerül sor, Keleti Márton rendezését, A tizedes meg a többiek c. filmet vetítik többek között Sinkovits Imre, Major Tamás, Márkus László és Darvas Iván szereplésével.

A II. világháború utolsó heteiben Molnár tizedes a zászlóalj gránátokba rejtett zsoldjával a maga részéről befejezettnek nyilvánítja a háborút. Egy, a pikírt inasra, Albertra bízott kastélyban talál menedéket, ahol már több sorstársa bujkál. Itt átveszi a parancsnokságot és kiosztja a feladatokat mindenkinek, a különféle lehetőségeket számbavéve. Ha kell, honvédek és átveszik a nyilasok által elfogott Szíjjártó munkaszolgálatost,ha kell szovjet katonát mentenek meg. Életveszélyes kalandok, bámulatos helyzetek, hiába kerülik a németeket és a szovjeteket is.

Forrás: Népszava, Facebook