Magyar versenyfilm is lesz Palm Springs-ben Mészáros Máté főszereplésével

2017 június 20. kedd, 14:48

A Mészáros Máté főszereplésével készült Grand Prix című kisjátékfilmet idén egyedüli magyar alkotásként beválogatták a Palm Springs ShortFest versenyprogramjába.

Mészáros Máté a Grand Prix c. filmben

Mészáros Máté a Grand Prix c. filmben

Sós Bálint Dániel első kisjátékfilmje egy versenybicikli kálváriájának keserédes történetét mutatja be. A filmben egy lecsúszott családapa arra kényszerül, hogy eladja a családi örökséget, egy antik Grand Prix kerékpárt – miközben kisfia évek óta arra vár, hogy felülhessen a nagyapjától megörökölt relikviára. A film rendezőjének ez első kisjátékfilmje, eddig főleg reklámok és videoklippek készítésével foglalkozott és egyik alapítótagja a Kinopravda rendezői kollektívának. A film főszereplője Mészáros Máté, aki színházi alakításai mellett a Sport Szelet edzőjeként vált ismertté.

A Palm Springs ShortFest az Egyesült Államok legrangosabb rövidfilmfesztiválja, melyet június 20-26. között rendeznek. Idén több mint 4200 filmből választották ki azokat, amelyek bemutatkozhatnak a versenyprogramban. A fesztivál “Oscar Qualifying” – fontosságát az is jelzi, hogy huszonhárom éves fennállása óta az itt bemutatott filmek közül több mint százat jelöltek Oscar-díjra.

Az alkotást az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa támogatta, operatőre Garai Gábor, vágója Gothár Márton, zenéjét Barcza Gergely szerezte, látványtervezője Vinnai Petra. Mészáros Máté mellett a további szerepeket Gáspár Tibor, Takács Zalán és Varga Zétény alakítja.

Forrás: film.hu