Steampunk elemekkel ötvözött rövidfilm készül Hajduk Károllyal – Itt támogathatjuk

2017 június 29. csütörtök, 13:11

Steampunk elemekkel ötvözött rövidfilm készül Irinyi Jánosról, akinek többek közt a gyufa feltalálását is köszönhetjük. Cibulya Nikol filmjében egy házi készítésű robottal készül leverni a szabadságharcot. A filmet, és azon belül is a robot megépítését mi is támogathatjuk.
“Tíz évvel az 1848-as szabadságharc leverése után Irinyi János azon dolgozik, hogyan élessze fel a forradalmat. Az újrakezdődő harcok sikerét Irinyi legújabb találmánya, egy harci robotot biztosítaná. Az MTVA pályázatán nyertes kisjátékfilmet fiatal alkotók készítik, azzal a szándékkal, hogy napjaink science fiction filmjeihez hasonló látványvilágot teremtsenek. A kampányból befolyó összeget egy az egyben a robot megépítsére költjük” – közölték az alkotók.

“Fontosnak tartjuk, hogy a kisfilmes műfajon belül is szülessenek szórakoztató és látványos filmek. Tudjuk, hogy egy tizenkilencedik századi gőzmeghajtású robotról kisjáték filmet csinálni nagyobb ambíció, mint amennyit megengedhetnénk magunknak, de épp Irinyi János személye indokolja, hogy belevágjunk. Az ő elképesztő karaktere ihlette a történetet és inspirált minket a kezdetektől, amiért képes volt kitartani lehetetlennek tűnő tervek mellett is.

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy már van annyi támogatásunk a filmre, amiből majdnem meg is tudjuk csinálni. De pont az a rész hiányzik, amitől ez a film más lesz, mint a többi. Irinyi a legkreatívabb magyar feltalálónk, akit arról a találmányáról ismerünk, amit ő egész életében a legjelentéktelenebbnek tartott. Minket sem a gyufa érdekel, hanem az az óriási ambíció, ami benne rekedt Irinyi tehetségében. És az az elképesztő kitartás, amivel újra és újra belevetette magát a következő tervébe.

De hogy ezt a maga látványosságában megmutathassuk, a Ti segítségetekre van szükségünk!” – áll az alkotók felhívásában.

A projektet itt tudják támogatni.

Szereplők és stáb

Irinyi: Hajduk Károly
Oszkár: Csiby Gergely

Rendező: Cibulya Nikol
Forgatókönyvíró: Fazekas Máté
Operatőr: Szőke Dániel
Látványtervező: Kalácska Gábor
Concept Artist: Piroska Gergely
Vágó: Hadházi Miklós
Producer: Felszeghy Ádám