Augusztus közepétől látható a Pappa Pia – Itt az új előzetes!

2017 július 02. vasárnap, 12:09

Megtekinthető a Pappa Pia hosszú előzetese, amelyben Szabó Kimmel Tamás csap össze Stohl Andrással egy dunaparti csónakházért.

Szabó Kimmel Tamás / Pappa pia

Szabó Kimmel Tamás / Pappa pia

A Szabó Kimmel Tamás által alakított fiatalember az öregek otthonából megszöktetett nagyapjával (Nagy Feró) egy menő romkocsmát próbál meg létrehozni az épületből, Stohl András nagymenő gengszterének viszont csak a telek kell, hogy végre megépíthesse három tánctermes diszkóját. A motoros srác és a maffiózó szembenállását tovább bonyolítja, hogy a főhős szerelme, Mara (Ostorházi Bernadett) most már az öltönyös gazfickónak dolgozik. Az előzetes az Origo Filmklubon tekinthető meg.

A Csupó Gábor által rendezett Pappa Pia augusztus 15-én kerül a magyar mozikba, tele népszerű hazai slágerekkel. A filmben szerepel Kováts Vera, Reviczky Gábor, Miller Dávid és Dobó Kata is, a forgatókönyvet pedig a Csak szex és más semmi, a Valami Amerika 2., a Kaméleon és a Szabadság, szerelem című filmeken is dolgozó Divinyi Réka jegyzi.

Szabó Kimmel Tamás / Pappa pia

Szabó Kimmel Tamás / Pappa pia

“2009-ben a Made in Hungaria volt a legnézettebb magyar film, és sokan azt hittük, akik új arcok voltunk benne, első- meg második filmesek, hogy most elindul ez a generáció, és forgatunk dögivel. De aztán leállt a filmgyártás, és abból a három-négy forgatókönyvből, amit a Made in Hungaria után kaptam, nem lett semmi. Nem tudom másra fogni, hogy nem jöttek utána az újabb főszerepek. Volt bennem düh emiatt, de aztán elindult a Filmalap, és bármennyire is támadták az elején, egy jól működő rendszert állítottak fel. Hál’ istennek sokan forgatnak, olyanok is, akik a régi érában nem kaptak lehetőséget, és ennek köszönhetően sok jó film készül. Örülök annak is, hogy újra észrevettek. Az elmúlt másfél évben négy filmet forgattam, és mivel egymáshoz közel kerülnek moziba, úgy tűnhet, a csapból is én folyok. De a Pappa piá-n kívül epizódszerepeket játszottam” – nyilatkozta nemrég Szabó Kimmel Tamás.