Alternatív forgalmazásba kerül a Kojot

2017 július 13. csütörtök, 11:25

A februári bemutató után hangos kritikai elismerésben részesült, mégis hamar levették a műsorról Kostyál Márk bemutatkozó nagyjátékfilmjét, a Kojot-ot.A több hónapos hallgatás után, a Budapest Rooftop Cinema és a Film.hu nyári vetítéssorozatának nyitófilmjét néhány hete ismét teltházzal vetítették. A sikeres nyitás után kiderült, hogy a Kojot – az Ernelláék Farkaséknál c. filmhez hasonlóan – alternatív forgalmazáson keresztül hamarosan újra elérhető lesz.

Kojot

A Magyarok a háztetőn keretén belül rendezett vetítés az alternatív helyszíneket érintő turné első állomása volt. Az Ernelláék Farkaséknál lakásvetítéséért felelős, Highlights of Hungary-díjas csapatának közreműködésével a Kojot a következő magyar alkotás, amit megrendelhet magának a közönség.

Filmklubok, kert-, tető- és strandmozik, művelődési házak, közösségi- és rendezvényterek, múzeumok és galériák, cégek, iskolák, táborok és fesztiválok, és persze lakástulajdonosok jelentkezését várják az ország egész területéről. Ami előny: projektor, hangrendszer és legalább 20 fő kényelmes befogadására alkalmas helyszín. További infók és jelentkezés a következő címen: afoldminden@gmail.com.

A második vetítést Tapolcán, a VOKE Batsányi Művelődési Házban tartották, előtte egy pár nappal telefonon érte el a film rendezőjét a Film.hu.

A kérdésre, mikor döntöttek az alternatív terjesztés mellett, Kostyál Márk úgy válaszolt: “Az igazság az, hogy a film moziforgalmazása nagyon sok kérdést, sok kívánnivaló hagyott maga után. A tetőn lévő vetítésnek hála, újra beszélnek róla, ezért is pont jókor indul ez az alternatív turné. Labáth Viktor a tökéletes ember erre a feladatra, nagyon szereti a mozit, szívén viseli a sztorit, és jó végre azt tapasztalni, hogy milyen amikor a forgalmazónak ugyanolyan fontos a film, mint nekünk, az alkotóknak”.

“Miután láttam az első hét nézettségi adatait, egyáltalán nem voltam levert, mert nem vártam mást, ahhoz képest viszont elképesztőek voltak a szakmabeli reakciók. A második film talán sokkal nagyobb stressz lesz, mint az első volt. Az elsőt a saját hangom szerint csináltam, és ezt akarom követni. Olyan zsigeri érzésekből dolgozni, ami az enyém és amire egyébként kapacitál engem nem csak a szakma, hanem a mindenkori nézői lelkesedés és vélemények. Ezután megyek most is” – tette hozzá a rendező.

Forrás: Film.hu