Emir Kusturica Kínában forgatja következő filmjét

2017 július 31. hétfő, 16:14

Kínában forgatja következő játékfilmjét Emir Kusturica szerb filmrendező – értesült a The Hollywood Reporter.

A kétszeres Arany Pálma-díjas rendező egy Dosztojevszkij-dráma alapján készíti következő alkotását. A 62 éves filmes a kínai Dirty Monkey Films Group produkciós céggel kötött szerződést. A forgatókönyvet is ő írja, a film forgatása pedig Kínában folyik majd.

Emir Kusturica

Emir Kusturica

A szerbiai Blic magazin szerint a Dirty Monkey Films Group egy hongkongi székhelyű produkciós vállalat.
“A film a Dosztojevszij műveiben megjelenő morális dilemmákkal foglalkozik, ám a felvetődő kérdéseket más környezetben vizsgáljuk. Az író gondolatait a kínai társadalom nézőpontjából mutatjuk be, ezzel közelebb hozzuk a klasszikus orosz írót a mai valósághoz” – mondta el a rendező.

Kusturica az egyelőre cím nélküli történetet a mai Kínába helyezi. A film főhőse egy súlyos látásproblémákkal küzdő nő lesz, akinek költséges franciaországi kezelésre van szüksége a gyógyuláshoz.
Kusturica 1985-ben A papa szolgálati útra ment, 1995-ben pedig az Underground című alkotásáért nyerte el az Arany Pálma-díjat Cannes-ban. Utolsó filmje a tavalyi velencei filmfesztiválon szerepelt: a Tejben, vajban, szerelemben főszerepét Monica Bellucci alakította és maga a rendező is megjelent a filmben, ő játszotta egy kis falu tejesemberét.

Forrás: www.hollywoodreporter.com