Hetedik alabárdos – Szeptemberben kerül a mozikba Vékes Csaba vígjátéka

2017 augusztus 01. kedd, 7:34

A Valami Amerika széria és a Kincsem rendezőjének, Herendi Gábornak cége, a Skyfilm Production mutatja be szeptember 21-én a Filmalap Inkubátor Programjának első filmjét, a Hetedik alabárdost.

Nagy Ervin és Bánki Gergely

Nagy Ervin és Bánki Gergely

Szeptember 21-én indul a mozikban Vékes Csaba Hetedik alabárdos című vígjátéka, mely a Filmalap fiatal tehetségek támogatására létrehozott Inkubátor Programjának elsőként elkészült filmje.

Bánki Gergely és Sárközi-Nagy Ilona

Bánki Gergely és Sárközi-Nagy Ilona

A Hetedik alabárdos humoros karriertörténet, amelyben a mellőzött színész egy váratlan felkérésnek köszönhetően az „örök statiszta” szerepből a teátrum vezető rendezőjévé válik. Innentől nem csak saját álmaiért, hanem az egész társulatért is küzdeni kezd.

Újlaki Dénes

Újlaki Dénes

A napjaink színházi világában játszódó, szürreális elemekkel tarkított szatírából kiderül, a főhős mit tud kezdeni a számtalan buktatót rejtő vadonatúj megbízatással, és az is, mit szólnak ehhez a kollégái?

Bánki Gergely

Bánki Gergely

A szerepeket kiváló színészek alakítják: az RTL -en futó Mi kis falunk sorozatból, a Brazilokból és Vranik Roland kultfilmjéből, a Fekete keféből is ismert Bánki Gergely, Sárközi-Nagy Ilona, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház művésze, valamint Bezerédi Zoltán, Ónodi Gábor, Ujlaki Dénes, Mohai Tamás, Nagy Ervin, Murányi Tünde, Kalocsay Mercedes, Ruszina Szabolcs, Majzik Edit, Felhőfi-Kiss László, Dióssi Gábor, Pálos Hanna, Polgár Péter.

Murányi Tünde és Bezerédi Zoltán

Murányi Tünde és Bezerédi Zoltán

Rendező – forgatókönyvíró: Vékes Csaba.
Producerek: Herendi Gábor, Fancsikai Péter, Fancsikai Eszter, Vékes Csaba, Szentesi Zsolt.
Operatőr: Bálint Dániel.

A film zenéjét az ismert Mohácsi fivérek – színházi rendező és író – állandó alkotótársa, a Szakértők zenekar vezetője, Kovács Márton szerezte, zenei supervisorként pedig a népszerű Žagar együttes oszlopos tagja, Zságer-Varga Ákos működött közre.