Radnay Csillával és Kovács Lehellel forog Nagypál Orsi első nagyjátékfilmje

2017 augusztus 09. szerda, 7:46

Július 17-én, Budapesten kezdődött el Nagypál Orsi első nagyjátékfilmjének forgatása. A párkapcsolati dramedy a monogámia lehetetlenségéről, alternatíváiról és azok lehetetlenségéről szól.

Kovács, Lehel, Radnay Csilla (Fotó: Piti Marcell/Megafilm)

Kovács, Lehel, Radnay Csilla (Fotó: Piti Marcell/Megafilm)

A Nyitva egy harmincas, hosszú évek alatt összekopott pár, Fanni – Radnay Csilla (East Side Stories) – és Bálint – Kovács Lehel (Pánik, Liza, a rókatündér, Kincsem) – történetét meséli el, akik úgy próbálják meg kikerülni az elkerülhetetlennek tűnő megcsalásokat, hogy megnyitják kapcsolatukat a szexuális kalandok előtt. Ez azonban jóval nehezebb feladatnak bizonyul az elképzeltnél: az újonnan kínálkozó lehetőségeknek sem a testi, sem az érzelmi hatásaira nincsenek felkészülve.

Nyitva - forgatás (Fotó: Piti Marcell/Megafilm)

Nyitva – forgatás (Fotó: Piti Marcell/Megafilm)

A film kendőzetlen őszinteséggel és fanyar humorral igyekszik feltérképezni a párkapcsolatok buktatóit, mindezt női szemszögből, kitérve a nők szexualitását övező társadalmi konvenciókra, és tükröt tartva az ezzel kapcsolatos kettős mércének.

Radnay Csilla, Jordán Adél, Tenki Réka (Fotó: Piti Marcell/Megafilm)

Radnay Csilla, Jordán Adél, Tenki Réka (Fotó: Piti Marcell/Megafilm)

A filmet íróként és rendezőként is a London Film Schoolban végzett Nagypál Orsi (Hidegzuhany, Terápia, Csak színház és más semmi, Tóth János) jegyzi, operatőre Herbai Máté, vágó Mezei Áron, a további szerepekben pedig többek között Péterfy Borit, Jordán Adélt, Tenki Rékát, Ötvös Andrást és Szabó Erikát láthatják majd.

Radnay Csilla (Fotó: Piti Marcell/Megafilm)

Radnay Csilla (Fotó: Piti Marcell/Megafilm)

A 317 millió forint filmalapos támogatással készülő, 30 forgatási napra tervezett, 30 budapesti helyszínen készülő film – melyből 10 napot stúdióban, a produkció számára épített díszletben forgatnak – várhatóan jövőre kerül a mozikba.

A film producere Kálomista Gábor és Helmeczy Dorottya, gyártója a Megafilm.