Dargay Andrásra fókuszál a Terápia új évada

2017 augusztus 11. péntek, 7:12

Októberben érkezik az HBO-ra a Terápia harmadik, egyben utolsó évada.

Mácsai Pál a Terápia 3. évadában

Mácsai Pál a Terápia 3. évadában

“A Mácsai Pál által alakított terapeuta már eddig is a sorozat emblematikus főhőse volt, de az évadok múlásával egyre inkább ő került a fókuszba, és ez a tendencia az októberben érkező harmadik, egyben utolsó évadban ér a csúcsra. (…) Elvált szülőként újra kell építenie fiával való kapcsolatát, ráadásul komoly betegségre utaló fizikai tüneteket tapasztal magán, ami talán lelki eredetű” – számolt be a film.hu.

Balsai Móni a Terápia 3. évadában

Balsai Móni a Terápia 3. évadában

András lakást és és barátnőt is újít a harmadik évadra, csakis azért fogja felkeresni Bárdos Adél (Balsai Móni) doktornőt, hogy altatót írasson fel magának. A nő azonban ragaszkodik hozzá, hogy előbb beszélgessenek. A doktornő András tökéletes ellentéte: mindig megtartja a szükséges távolságot, és ragaszkodik a szabályokhoz a terápia során. Sikerül olyan mélyen megbúvó problémákkal szembesítenie a férfit, amelyeknek eddig a közelébe sem került.

A befejező évadban terapeutánk Zsoltnak (Vilmányi Benett) is igyekszik segíteni. A fiatal srác gyilkosság vádjával került előzetes letartóztatásba. Zsoltnak ez nem új: gyerekként az apja meggyilkolása miatt javító intézetbe csukták, most a barátnője megölésével vádolják. Bizalmatlan, agresszív, és nehezen nyílik meg Andrásnak. A beszélgetések során egyre inkább úgy tűnik, hogy olyasmiért bünteti magát, amit nem biztos, hogy ő követett el. A karaktert Vilmányi Benett alakítja, aki rövidfilmek közül már a Welcome-ban, a Fehér farkasban és az Asszóban is feltűnt.

Schell Judit és Hirtling István a Terápia 3. évadában

Schell Judit és Hirtling István a Terápia 3. évadában

A keddi kliens Krisztina (Schell Judit) elkeseredésében, fájós keze miatt keresi fel Andrást, amin a “hagyományos orvosok” nem tudtak segíteni. Férje (Hirtling István) mellett él, két gyermekük kirepült a családi fészekből, és újra kettesben maradtak. A terápia során kiderül, hogy a nő erőszakos, manipulatív férje rabszolgája, aki mellett szinte teljesen elveszítette egyéniségét, és akitől szeretne elszakadni.

Czintos József és Telekes Péter a Terápia 3. évadában

Czintos József és Telekes Péter a Terápia 3. évadában

A szerdai beteg a 60 éves özvegy Sándor (Czintos József), akit fia és menye (Telekes Péter, Borbély Alexandra) Erdélyből költöztettek Budapestre, ami megviseli a férfit. A felesége halála óta nem tud túllépni a gyászon. Úgy véli, hogy neki nincs szüksége pszichológusra, mégis összebarátkoznak Andrással, aki beszélgetéseik során felismeri: Sándor egész életében elnyomott érzései akár veszélyessé is tehetik őt a környezetére.

Udvaros Dorottya a Terápia 3. évadában

Udvaros Dorottya a Terápia 3. évadában

Csütörtökön Edit (Udvaros Dorottya) történetét ismerhetjük meg. A színésznő azért lesz András páciense, mert az utóbbi időben elfelejti szövegét a színpadon. Fő problémája, hogy húga, Angéla, mellrákban haldoklik. Féltékeny a húgára, amiért annyira jól kijön a nő kamaszlányával, akivel neki viszont viharos a kapcsolata. Angéla fel akarja adni a küzdelmet a betegséggel. András igyekszik megmutatni Editnek, hogyan kerülhet közelebb a testvéréhez, mielőtt túl késő lesz.

A sorozatot ezúttal négy rendező jegyzi, Enyedi Ildikó, Gigor Attila, Nagypál Orsi és Schwechtje Mihály, az egységes képi világért felelő operatőr Herbai Máté, a zenét Balázs Ádám szerezte (Mindenki), de bővült az írószoba is, a korábbi csapat – Tasnádi István, Gigor Attila, Jeli Viktória és Baráthy György – a neves erdélyi drámaíróval, Székely Csabával egészült ki. Az új évad októbertől látható az HBO-n.

Forrás: HBO, Film.hu, Terápia a Facebookon