Földiek – Ismét diák-Oscarra jelöltek egy magyar filmet

2017 augusztus 11. péntek, 8:01

A Mindenki februári diadala után újabb magyar kisfilm került Oscar-közelbe. Freund Ádám Földiek című alkotása szerepel az idei diák-Oscar-díj jelöltjei között – számolt be az Origo.

Tavaly Kis Hajni került a legjobbak közé, az idén Freund Ádámot érte az óriási megtiszteltetés, hogy diák-Oscar-díjra jelölték a kisfilmjét. A Földiek című magyar sci-fi musical címe is ott olvasható az Amerikai Filmakadémia hivatalos honlapján közzétett listán.

A 26 perces kisfilm főhőse egy Ábel nevű kisfiú, aki a hóbortos, álmodozó apja és a szabálykövető anyja között őrlődik. A Földiekáprilis elején elnyerte a Friss Hús rövidfilmfesztivál fődíját, a főszerepeit Cservák Zoltán, Györgyi Anna, Dimény Áron (Citrom Bandi a Sorstalanság-ban) és Rujder Vivien (Szilvi a Tóth János című tévésorozatban) játsszák.

Földiek-et Freund Ádám Fekete Ádámmal és Horváth János Antallal közösen írta, a film operatőre Gyuricza Mátyás, vágója Érdi Zsófia, látványtervezője Tasnádi Zsófia, zeneszerzője Keresztes Gábor, hangmestere Zándoki Bálint volt. A film a Cinema-Film és az SZFE gyártásásában készült, a VisionTeam, a CineSuper és az AmegO Film együttműködésében.