A héten érkezik a mozikba a Pappa Pia!

2017 augusztus 15. kedd, 9:20

Rendhagyó módon a szokásos csütörtöki mozipremier helyett, már keddtől, augusztus 15-től látható lesz a hazai mozikban Csupó Gábor, az Amerikában élő magyar rendező új zenés vígjátéka, a Pappa Pia.

„Kell egy kis őrültség” – állítja a film alcíme is, melynek alapját a fiatalos lendület, a szerelem, a barátság és egy csónakház megmentése, valamint persze a 70-es, 80-as, 90-es évek legnagyobb slágerei szolgáltatják.

A dalok teljesen újra hangszerelve, a kor igényeire szabva, a film történetéhez illeszkedve hallhatók, de természetesen akad majd néhány új zeneszám is a filmben. A főszereplő, Szabó Kimmel Tamás számára nem ismeretlen a frontemberi szerep, hiszen filmes múltjában játszott már zenészt.

A film előzetes anyagaiból pedig az is kiderül, hogy Ostorházi Bernadett nem csak tehetséges színésznő, hanem énekes is. A Macskafogóból ismert Miu-miújság című dalban például hallhattuk már őt. Stohl András és Reviczky Gábor karakteréről az alkotók úgy vélik, igazi poénforrás lesz a filmben, Nagy Feró pedig boldogan alakítja a link rockert.

És hogy mi lesz a történetben szereplő csónakházból romkocsmává avanzsált szórakozóhellyel az kiderült a mozikban…

Megjelent a Pappa Pia filmzenei album is, mely összesen 16 örökzöld magyar szám újragondolt verzióját tartalmazza, pl. Demjén Ferenc, Máté Péter, Neoton Família egy-egy slágerét is. Olyan dalok kerültek a lemezre, mint a „Zene nélkül mit érek én?”, az „Induljon a banzáj”, a „Darabokra törted a szívem” és a „Most kéne abbahagyni”. Természetesen akad néhány új dal is a filmben – az albumon debütált például a film egyik új szerzeménye, a “Pappa Pia” Radics Gigi és Király Viktor előadásában.