Megérkezett a Budapest Noir új előzetese – Főszerepben Tenki Réka és Kolovratnik Krisztián

2017 szeptember 06. szerda, 16:41

2017. november 2-án mutatják be a magyar mozik a Budapest Noir c. nagyjátékfilmet. A Budapest Noir Gárdos Éva rendezésében, a Pioneer Pictures gyártásában, Kemény Ildikó vezető producer irányításával készült, főszereplői Kolovratnik Krisztián, Tenki Réka, Kulka János, Kováts Adél, Dobó Kata, Anger Zsolt és Törőcsik Franciska.

Gárdos Éva (rendező: Amerikai rapszódia, vágó: Miniszter félrelép, Szabadság, szerelem ) rendezésében készült Budapest Noir, Kondor Vilmos azonos című könyve alapján készült, az 1936 Budapestjén játszódó bűnügyi történet filmfeldolgozása.

Kolovratnik Krisztián és Tenki Réka a Budapest Noir c. filmben

Kolovratnik Krisztián és Tenki Réka a Budapest Noir c. filmben

Kondor Vilmos krimije 2008-ban a hazai irodalmi élet egyik legnagyobb meglepetése volt, hatalmas kritikai- és közönségsikerrel. A könyv azóta világszerte számos nyelven jelent meg, Amerikában a nagy presztízsű Harper Collins kiadásában.

Kováts Adél és Kulka János a Budapest Noir c. filmben

Kováts Adél és Kulka János a Budapest Noir c. filmben

Gordon Zsigmond (Kolovratnik Krisztián) a kiábrándult bűnügyi újságíró egy brutálisan meggyilkolt fiatal lány halála után nyomoz a 30-as évek Budapestjén. Csakhogy ez az ügy más, mint a többi, mindenhol falakba ütközik. Gordont hajtja a kíváncsisága, és minél jobban el akarják ijeszteni, annál kitartóbban követi a nyomokat. A szálak több irányba vezetnek, és úgy tűnik, senkinek nem áll érdekében az, hogy kiderüljön az igazság. Gordon Zsigmond filmbeli szerelmét, Eckhardt Krisztina fotóriportert Tenki Réka alakítja.

Itt a Budapest Noir plakátja

Itt a Budapest Noir plakátja

A forgatókönyvet Kondor bestselleréből Szekér András (Nagy füzet) írta, operatőre Ragályi Elemér(Magasiskola, A miniszter félrelép, Az ajtó, 1945), a harmincas évek Budapestjét Pater Sparrow (1, Burgundy hercege) látványtervező elevenítette fel, a jelmezeket  Flesch Andrea (Colette, Tiszta szívvel, The Duke of Burgundy, Tulse Luper bőröndjei) tervezte.

Tenki Réka és Kolovratnik Krisztián a Budapest Noir c. filmben

Tenki Réka és Kolovratnik Krisztián a Budapest Noir c. filmben

A Budapest Noir a Pioneer Pictures  gyártásában készült, vezető producere Kemény Ildikó. Többek között a Red Sparrow  (főszereplők: Jennifer Lawrence, Joel Edgerton), a Colette  (főszereplő: Kiera Knightley), az Atomic Blonde (főszereplők: Charlize Theron, James McAvoy) nemzetközi filmsikereket is jegyző Pioneer csapatnak a Budapest Noir az első magyar mozifilmje. A film a Big Bang Media forgalmazásában, 2017. november 2-án kerül a magyar mozikba.

Tenki Réka a Budapest Noir c. filmben

Szereplők: Kolovratnik Krisztián, Tenki Réka, Dobó Kata, Anger Zsolt, Kulka János, Kováts Adél, Törőcsik Franciska
Rendező: Gárdos Éva
Producer: Kemény Ildikó
Gyártó: Pioneer Pictures
Forgalmazó: Big Bang Media
Korhatár: 16
Premier: 2017. november 2.