Premier előtt látható a Katonában a Hetedik alabárdos a Színházak Éjszakáján

2017 szeptember 07. csütörtök, 8:00

A Színházak Éjszakáján a Katona József Színház premier előtt vetíti le a Filmalap Inkubátor Programjának elsőként elkészült alkotását, a Hetedik alabárdost.

A vetítés után a film alkotóival, színészeivel beszélgethet a közönség. Moderátor, Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész, a Líra Könyv ZRT kreatív igazgatója.

Vékes Csaba filmje egy humoros karriertörténet, amelyben a mellőzött színész egy váratlan felkérésnek köszönhetően az „örök statiszta” szerepből a teátrum vezető rendezőjévé válik. Innentől nem csak saját álmaiért, hanem az egész társulatért is küzdeni kezd. A napjaink színházi világában játszódó, szürreális elemekkel tarkított szatírából kiderül, a főhős mit tud kezdeni a számtalan buktatót rejtő vadonatúj megbízatással, és az is, mit szólnak ehhez a kollégái?

Bánki Gergely

A címszerepben a Krétakör társulatából valamint a Mi kis falunk sorozatból, a Brazilokból és Vranik Roland kultfilmjéből, is ismert Bánki Gergely látható. A további szerepekben Sárközi-Nagy Ilona, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház művésze, Bezerédi Zoltán, Ónodi Gábor, Ujlaki Dénes, Mohai Tamás, Nagy Ervin, Murányi Tünde, Kalocsay Mercedes, Ruszina Szabolcs, Majzik Edit, Felhőfi-Kiss László, Dióssi Gábor, Pálos Hanna, Polgár Péter.

Bánki Gergely és Sárközi-Tóth Ilona

A Hetedik alabárdos világpremierjét szeptember 2-án tartották az alkotók jelenlétében 41. Montreali World Filmfesztiválon, és bemutató előtt még a miskolci Jameson CineFest versenyprogramjában is látható lesz. Országosan szeptember 21-én indul a hazai mozikban.

Újlaki Dénes

Újlaki Dénes

Forgalmazó a Valami Amerika széria és a Kincsem rendezőjének, Herendi Gábornak cége, a Skyfilm Production. A Hetedik alabárdos a Facebook-on.