Férfikor – Szipál Márton és Esztergályos Cecília szereplésével készült Politzer Péter első nagyjátékfilmje

2017 október 01. vasárnap, 13:31

Politzer Péter első nagyjátékfilmjét, a Férfikort a rangos varsói filmfesztivál versenyprogramjában mutatják be októberben: ez lesz a film nemzetközi premierje. Az alkotás röviddel ezután a magyar mozikban is látható lesz.

Három budapesti férfi élete villan fel a filmben. A 91 éves fotóművész és lemezhamisító, Dezső élete gazdag szövetének utolsó szálait szövögeti. Frank, a negyvenes nagybőgős elveszíti a lakáskulcsait, amitől romba dől precízen összeállított napja. A kamasz Samunak pedig váratlanul egy hétig egyedül kell szembenéznie az iskola, a barátság és a szerelem kihívásaival.

A magyar rendező 77 perces, fekete-fehér filmjét az A kategóriás varsói filmfesztivál „Competition 1–2” elnevezésű, első, illetve második nagyjátékfilmeket összegyűjtő versenyprogramjában nézheti meg a nemzetközi közönség. A régió egyik legfontosabb filmes eseményét  2017. október 13. és 22. között rendezik meg Lengyelország fővárosában. A fesztiválra minden évben több száz alkotást neveznek, a „Competition 1–2” programban azonban mindössze 16 filmet mutatnak be.

Politzer Péter közel húsz éve foglalkozik játékfilmek, dokumentumfilmek és reklámok vágásával. Kétszer volt arany ollós vágó, dolgozott többek között Hajdu Szabolccsal, Alföldi Róberttel, Madarász Istivel és Árpa Attilával is. 2003 óta ír és rendez is, a Férfikor az első nagyjátékfilmje. A Férfikor állami támogatás nélkül, alacsony költségvetésből készült. A film producere Angelusz Iván volt, gyártója pedig a Katapult Film a FocusFox közreműködésével. Magyarországi forgalmazója a Cirko Film.

Rendező, forgatókönyvíró: Politzer Péter
Operatőr: Kósa Péter
Zeneszerző: Chris Allan Tod
Producer: Angelusz Iván
Szereplők: Szipál Márton, Fischer Samu, Bodó Antónia, Vass Péter, Esztergályos Cecília, Hajdu Lujza, Herner Noémi