Megérkezett Szász János új filmjének hivatalos előzetese!

2017 október 25. szerda, 11:03

A januárban mozikba kerülő alkotásban Gryllus Dorka, Hegedűs D. Géza, Nagy Zsolt, Börcsök Enikő és Andorai Péter is szerepel.

“A jómódú HENTES kiskirályként él az első világháború utáni Magyarországon. Egy nap régi üzlettársa, a kegyvesztett FÉLSZEMŰ csendőrtiszt egy nővel menekül a falujába. Az idegen asszony jelenléte feltüzeli a mészárszék életunt tulajdonosát, aki munkát ad mindkettőjüknek. Amikor a nőről kiderül, hogy Pesten K*RVA volt, a hentes pénzzel próbálja megvenni szerelmét. A pár belemegy a játékba és veszélyes alkudozás veszi kezdetét: egyikük sem tudhatja, ki fog hátba szúrni kit, ha végül eljön az elszámolás ideje” – olvasható a film ajánlójában.

Nagy Zsolt, Hegedűs D. Géza, Gryllus Dorka, Szász János / A hentes, a k*rva és a félszemű / Fotó: Big Bang Media

Nagy Zsolt, Hegedűs D. Géza, Gryllus Dorka, Szász János / A hentes, a k*rva és a félszemű / Fotó: Big Bang Media

A főbb szerepeket Gryllus Dorka, Hegedűs D. Géza, Nagy Zsolt, Székely B.Miklós, Börcsök Enikő, Andorai Péter, Bognár Gyöngyvér és Peter Wolf alakítja. Szász János új filmjének forgatókönyvét Bodzsár Márk (Isteni műszak) közreműködésével írta. A cselekmény fő helyszínei, a mészárszék, a húsüzem és a bordélyház egyedi látványát Valcz Gábor (Moszkva tér, Isteni műszak, Swing) tervezte. A film operatőre Máthé Tibor volt, aki korábban már együtt dolgozott Szásszal a Woyzeck és a Witman fiúk című nagy sikerű alkotásokon. A film az Unio Film gyártásában készült, és 2018. január 25-től lesz látható a magyar mozikban a Big Bang Média forgalmazásában.