Két díjat is nyert Los Angelesben egy magyar kisfilm – Főszerepben Bárdi Gergő

2018 január 02. kedd, 23:27

A Messze az Otthon című kisfilm több kategóriában is nyert a Los Angeles Film Awards versenyében!
A Legjobb Film díja mellett, a főszereplő, a Kolibri Színház színésze, Bárdi Gergő a Legjobb Színész kategóriában is győzedelmeskedett.

“A film egy Albert nevű katonáról szól, aki egy kietlen erdőben reked, ráadásul teljesen egyedül, miközben az ellenség is a nyomában lohol. Albertnak minden erejét össze kell szedni, hogy túlélje ezt a helyzetet és végre haza térhessen. A Messze az otthon gyönyörű beállításokkal operál. Már a kezdő képsorok a képernyő/monitor elé szegezik az embert és a 13 perces játékidő alatt nyugtalanító hangulatával végig fent tartja a néző érdeklődését. A szépen beállított és szűrőzött képek mellett a kisfilm hangvágását is dicséret illeti. A robbanások, a fegyverropogások és a főszereplő zihálásának hangja mind olyan minőségben van jelen, amit akármelyik nagy költségvetésű film is megirigyelhetne” – írta a Filmsomnia.hu.

“A rendező, Gál Sándor ügyesen kerülte ki a kis költségvetéssel járó vérszegénységet, filmjét inkább a reménytelenség, az elhagyatottság és az őrület okozta feszült bizonytalanság uralja. Nem nagy hadseregek mérkőznek egymással állásháborúban, hanem egy magányos baka kétségbeesett harcát láthatjuk, nem csak az ellenséggel, de önmagával is. Az otthon és az anyai ölelés hiánya szinte fojtogató, az erdő fái pedig óriás szörnyek árnyékaként vetülnek főhősünkre. És bizony, ott van az ellenség is, amely hátulról, észrevétlenül lopakodik, befészkelve magát főhősünk agyába is” – számolt be korábban a Kritizátor. A teljes kritikát itt olvashatják.


Ezúton is gratulálunk a teljes stábnak a sikerhez!