Az óriás ölelése – Szilágyi Zsófia filmje az InSite Drama és a Kerekasztal előadásáról

2018 január 15. hétfő, 11:04

Az óriás ölelése című előadás teljes hosszában is elérhető a neten. Kevesen láthatták még ezt a díjnyertes produkciót valódi közegében, óvodások részvételével. Szilágyi Zsófia filmje pótolja ezt a hiányt.

Jancsi kétségbeesésében nem tudott mást mondani, már nem volt mit felajánlania az életéért cselébe, mint édesanyját és kisöccsét. Így elengedte az óriás, hagyta, hogy elmenjen a családjáért, elhozza őket is neki. Most itt ül Jancsi ezen a farönkön és sír, csak sír. Mit lehet tenni?

Komplex színházi nevelési előadás (TIE) 4-7 éves gyerekek számára, az InSite Drama és a Kerekasztal Színházi Nevelési Központ koprodukciójában.

Az Óriás ölelése egy 4-8 éves gyerekek részvételére épülő színházi előadás és játék. Az előadást minden alkalommal a csoport saját termében, egy csoportnyi gyerek részvételével valósítjuk meg.
Elsősorban középső- vagy nagycsoportosoknak, illetve olyan vegyes csoportoknak ajánljuk, amelyben több nagyobb gyerek van.


A vég nélkül zabáló, falánk óriás mindent feneketlen bendőjébe töm. A szegény emberek éheznek. Jancsi nekivág a sötét, ijesztő erdőnek, hogy síró kistestvére, és éhező családja számára találjon ennivalót…

A program a legfiatalabb korosztálynak szól, ebben a kategóriában a legelsők között Magyarországon. A történet a fogyasztásról, a társadalomról és a környezetről, a környezet védelméről gondolkodtat mesei keretben, játékos formában.

A mese szövegét a birminghami Big Brum TIE Co. engedélyével használják.

Írta: Chris Cooper
Fordította: Hajós Zsuzsa
Színész-drámatanárok: Bethlenfalvy Ádám, Nyári Arnold
Rendező, díszlet- és jelmeztervező: Ceri Towsend