Vándorszínészek – Exkluzív plakát Nagy-Kálózy Eszterrel és Rudolf Péterrel

2018 február 07. szerda, 13:32

Március 8-án kerül a mozikba Sándor Pál Vándorszínészek című filmje. A Színház.org-on láthatják először azt az exkluzív karakterplakátot, amin a főszereplők közül ketten, Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter láthatók.

Vándorszínészek / Fotó: Szlovák Judit

Vándorszínészek / Fotó: Szlovák Judit

Egy maroknyi vándorszínész játéka dühös verekedést robbant ki. A kavarodásban egy ifjú katona beszáll a bunyóba. Miután a fiú bujdosni kényszerül, a társulat befogadja és együtt zötyögnek faluról falura Pest felé. Azt hiszi megmenekült, pedig ha sejtené, hogy lesz itt még akasztás, csábítás, párbaj meg szerelem és nem csak a színpadon, talán… talán akkor is minden áron velük tartana.

Az 1800-as évek első felében játszódó kosztümös film egy színtársulat utazásának humorral és iróniával átszőtt történetét meséli el. A forgatás több évszakon keresztül tartott és több mint 30 helyszínen rögzítették az egyes jeleneteket. A témaválasztásról Sándor Pál rendező korábban elmondta, hogy egy súgó naplója alapján írták a film forgatókönyvét. A történet néhány mániákus, tehetséges emberről szól, akik elindulnak Pest felé, hogy a kőszínházba keveredjenek – ázva-fázva, éhezve, mindent odaadva, egymás között megtapasztalva az árulást, a szerelmet, a barátságot.

Vándorszínészek / Fotó: Szlovák Judit

Vándorszínészek / Fotó: Szlovák Judit

A forgatókönyv csaknem ötéves munka eredménye, eközben producerként egy játék- és egy dokumentumfilmet is készített. “Amikor úgy éreztem, hogy most már nem bírok magammal mint filmrendező, akkor leültünk, előbb Szekér Andrással, később Péterfy Gergellyel és megírtuk a forgatókönyvet közösen” – mondta a rendező.

A forgatókönyvet Sándor Pál, Szekér András és Péterfy Gergely írta, a film főbb szerepeiben Martinovics Dorina, Mohai Tamás, Gáspár Sándor, Hegedűs D. Géza, Rudolf Péter, Nagy-Kálózy Eszter, ifj. Vidnyánszky Attila és Kovács Krisztián láthatók. Az operatőr Garas Dániel, a vágó Lemhényi Réka és Gothár Márton voltak.