Vándorszínészek – A Vígszínházban mutatják be először Sándor Pál új filmjét

2018 február 13. kedd, 8:11

Rendhagyó bemutató keretében március 6-án, kedden este fél 6-kor és fél 9-kor a Vígszínházban láthatják premier előtt először a nézők Sándor Pál romantikus roadmovie-ját, a Vándorszínészeket.

Sándor Pál új filmje vándorszínészek izgalmas, kalandos életét követi nyomon. Egy előadásuk dühös verekedést robbant ki. A bunyóba beszáll egy fiatal katona. Miután a fiú bujdosni kényszerül, a társulat befogadja, és együtt zötyögnek faluról falura Pest felé. Azt hiszi megmenekült, pedig ha sejtené, hogy lesz itt még akasztás, csábítás, párbaj meg szerelem, és nem csak a színpadon…

A film főszerepeiben olyan remek művészeket láthatunk, mint Martinovics Dorina, Mohai Tamás, Gáspár Sándor, Hegedűs D. Géza, Rudolf Péter, Nagy-Kálózy Eszter, ifj. Vidnyánszky Attila, Kovács Krisztián, Végh Péter, Gonzales Jázmin, Gerő Botond.

A forgatókönyvet a több sikeres filmet jegyző Szekér András, Sándor Pál, és a József Attila-díjas Péterfy Gergely írta. Operatőr: Garas Dániel HSC. Látványtervezők: Pater Sparrow, Varga Judit. Vágó: Lemhényi Réka HSE, Gothár Márton. Zeneszerzők: Másik János, Pásztor Sámuel. A Vándorszínészek a Nemzeti Filmalap támogatásával készült, és március 8-tól indul országosan a mozikban. Forgalmazó: Big Bang Media.