Nagy Ervin az Oscar-gáláról: “Szerintem jó esélyei vannak Enyedi Ildikó filmjének”

2018 február 18. vasárnap, 12:54

Nagy Ervin, a Katona József Színház művésze is részt vesz majd az idei Oscar-gálán, hiszen ő is szerepel az idei magyar jelölt, a Testről és lélekről c. filmben, kedvese, Borbély Alexandra pedig a női főszereplő.

A Blikknek adott interjújában úgy vélekedett, élete talán egyik legfontosabb eseményére készül, és nagyon várja már, hogy ő is a vörös szőnyegre lépjen a 90. Oscar-gálán, március 4-én, Los Angelesben.

Enyedi Ildikó filmrendezõ a Sanyi szerepét alakító Nagy Ervinnel beszélget Testrõl és lélekrõl címû filmjének forgatásán az egykori Szabolcs utcai kórház területén. / MTI Fotó: Kallos Bea

“Bár csak egészen kicsi szerepem volt a filmben, de legalább nem úgy megyek oda, mint Alexandra kísérője. Ez azért így kényelmesebb szituáció. Megpróbálok megadni minden hátteret és támogatást, hogy valami fajta biztonságot és stabilitást nyújtsak neki a nagy nap előtt. Nem érzem másodhegedűs szerepnek, amikor az ember a párját, – aki most éppen a világhírnév felé tart – támogatja. Egyébként szerintem mindannyian erre vágyunk ebben az országban színészként” – nyilatkozta Nagy Ervin, aki azt is elárulta, komoly reményeket fűz Enyedi Ildikó alkotásához.

“Szerintem Ildikónak, mint egy szem női rendezőnek a férfiak gyűrűjében van egyfajta pluszlendülete, és most nagyon megy a magyar film! Két év után megint jelöltként vagyunk jelen, ez inkább pozitív dolog, nem kell arra gondolnunk, hogy tavaly kaptunk, ezért idén nem juthat nekünk díj. Remélem, ez nem így működik” – fejtette ki a színész, aki az utóbbi napokban megnézte az összes rivális filmet, így azt gondolja,  jó esélyei vannak a magyar produkciónak.