“Hálás vagyok” – Tenki Réka személyes sorai Berlinből

2018 február 22. csütörtök, 9:45

A 10 legjobb európai filmes közé választott Tenki Réka február 16-19. között a Berlinale Shooting Star vehetett részt.

Az Örkény Színház színésznője néhány sorban köszönte meg az élményt: “Vannak az életünkben olyan pillanatok, események, amik meghatározzák az életünket és nem felejtjük el soha. Négy napot tölthettem Berlinben, kilenc másik nagyszerű színésszel és színésznővel és olyan szakmai és sajtófigyelmet kaptunk, amelyet előtte még nem tapasztaltam.

Hálás vagyok azoknak a rendezőknek, akik lehetőséget adtak a filmjeikben, hogy eljussak idáig és köszönöm a Magyar Nemzeti Filmalapnak a jelölést és az European Film Promotion-nek, hogy kiválasztottak!

Kívánok mindenkinek olyan munkát, amit nemcsak kötelességből kell végezni, hanem öröme is van benne!” – írta Facebook oldalán Tenki Réka.


“A Testről és lélekről az eddigi összes díjával olyan port kavart, hogy szerintem ennek és a Budapest Noirnak köszönhetem a Variety-t meg a Shooting Start is. Mi, magyar színészek szeparált világban élünk azokhoz az európai filmesekhez képest, akikkel tavaly a Berlinalén találkoztam a Variety válogatás kapcsán. Ezeknek a rendezőknek, producereknek, színészeknek abból áll az élete, hogy a menedzserükkel országról országra, castingról castingra járnak, kizárólag forgatnak és nem foglalkoznak színházzal. A Shooting Start egy lépcsőfoknak tekintem a pályámon, nagy elismerésnek tartom, hogy a Filmalap engem jelölt. Szeretem az újabb kihívásokat, feladatokat” – nyilatkozta korábban a Fidelio interjújában, amelyben pályája kezdetéről is beszélt.

“A színház a második otthonom volt. Apukám világította az előadásokat, én meg az iskola után átmentem hozzá, és a színházban írtam a leckémet. A szüleim még óvodás koromban beírattak balettre, a néptánc pedig úgy jött, hogy néptánc tagozatos iskolába jártam. Hét év után hagytam abba, mert a dráma tagozat mellett nem maradt már rá időm. Mindig kell a megújulás az életben. Csak akkor lehet kiegyensúlyozott, minőségi életet élni, ha nem csak elviseljük, amit csinálunk, hanem szeretjük is. Így is annyi konfliktus, kompromisszum van a hétköznapokban” – fogalmazott Tenki Réka.

Fotó: Harald Fuhr/EFP

 

 
 

Kapcsolódó anyagok