Indul a Csak színház és más semmi új évada!

2018 február 28. szerda, 16:58

Szombaton indul a Csak színház és más semmi című tévésorozat harmadik évada a Duna Televízióban, ahol hat héten át követhetik a nézők az epizódokat.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), valamint a Megafilm Service hat epizódból álló sorozata március 3-tól heti rendszerességgel, szombat esténként 19 óra 30 perctől lesz látható. A sorozat a színház világába enged betekintést, a történet három szatirikus hangvételű szálon fut, amelyek párhuzamosan bonyolódnak és alkalmanként összefonódnak.

A dramedy műfajú sorozat harmadik évadában a történet folytatódik, megszületik a színésznő, Alinda (Schell Judit) és a rendező, Barna (Csányi Sándor) közös gyermeke. Nem kevés fejtörést okoz a párnak, hogyan egyeztessék össze a szülői teendőket a színházi élettel. Dénes (Szervét Tibor) és Petra (Szávai Viktória) kapcsolata tovább bonyolódik, mikor felbukkan egy titokzatos koreográfus, akiért Dénes tűzbe tenné a kezét. Petra gyanakszik, hogy Miklós (Mészáros Béla) nem egyenes vele a színházat illetően. Pápai Timi (Dobó Kata) a színház új primadonnája egy szerelmi csalódás után próbál talpra állni és minden eszközt megragad, hogy a sajtó előtt jó képet fessen magáról.

A sorozat harmadik évadában olyan színészekkel bővült a csapat, mint Bánsági Ildikó, Mohai Tamás, Osváth Judit vagy Kamarás Iván. A produkció vezető írója továbbra is Divinyi Réka, forgatókönyvírója és kreatív producere Goda Krisztina, operatőre Babos Tamás, vágója Mezei Áron volt.

Goda Krisztina az MTI-nek elmondta: az előző évadok két történetszálát folytatják, az Alinda-Barna és a Dénes-Petra szálat, emellett behoztak egy újat is, amelynek Samu, Pápai Timi és Zita (Mohai Tamás, Dobó Kata és Osváth Judit) a három szereplője. Ez a harmadik szál két nő története, Timi, az ismert színésznő és az asszisztense, Zita viszonyának alakulása.

A forgatókönyvíró elmondta: a sorozatban inkább a női szemszöget képviselik. “Minden évadban fontos volt számunkra, hogy tudjuk, egy-egy szálnak nálunk ki a főszereplője és végig a nők voltak a fontosak. Az új szálnál Zita az” – jegyezte meg.

Mint mondta, a harmadik évad története nem épül szorosan az előzményekre, úgy is érthető, ha valaki a korábbi epizódokat nem látta. A miniszériák előnye, hogy az epizódok és az évadok is megállják önállóan a helyüket – tette hozzá.

Goda Krisztina közlése szerint a harmadik évad is hat 52 perces epizódból áll, amelyeknek rendezői – ahogy az előző évadnak is – Miklauzic Bence és Orosz Dénes. Minden részben van olyan jelenet, amelyiket Miklauzic Bence és olyan is, amelyet Orosz Dénes rendezett.

A harmadik évad is egy előadás, Shakespeare Szentivánéji álom című darabja elkészülésének történetét mutatja be, a próbák időszakát öleli fel. A forgatás nyáron zajlott a Thália Színházban és néhány külső helyszínen.