Balla Eszter és Haumann Máté főszereplésével készül Dobó Kata első filmje

2018 március 31. szombat, 18:22

Balla Eszter és Haumann Máté főszereplésével készül Dobó Kata első rendezése, az azonos című színi komédiát adaptáló Kölcsönlakás.

Míg a tavalyi Inkubátoron is szereplő Hartung Attila a Z-generációról elsőként beszélő munkájával indulhat el a nagyjátékfilmes pályán.

Dobó Kata

A félreértések sorozatából felépülő történet bázisa a címben szereplő kölcsönlakás, melyre egy éjszakán (egymás tudta nélkül) többen is igényt tartanának. A két főszerepben Balla Eszter(Moszkva tér; Kontroll) és Haumann Mátét láthatjuk, mellettük Martinovics Dorina, Klem Viktor, Kopek Janka, Szabó Simon, Oroszlán Szonja, Fehér Tibor és Iszak Eszter is részt vesz a produkcióban. A tervek szerint a jövő télen mozikba kerülő Kölcsönlakás gyártását 350 millió forinttal támogatja a Filmalap.

László Panna és Yorgosz Goletsas

A tavalyi Inkubátoron díjazott Hartung Attila is hozzákezdhet a forgatáshoz: a Senki nem megy sehova gyártása a tervek szerint június végén indul, a helyszínt a budapesti éjszaka biztosítja. Hartung filmje lehet az első magyar mozi, ami kifejezetten a Z-generációval foglalkozik. Főszereplői mai magyar tinédzserek, digitális bennszülöttek, akik úgy érzik: mindent szabad, határok vagy következmények nélkül. Tetteiket telefonjuk kamerájával rögzítik, és azonnal meg is osztják a virtuális térben. A filmben szereplő társaság tagjai épp hogy túl vannak az érettségin, és egy búcsúestére készülnek, mielőtt szétszélednének külföldre tanulni. A bemutatott éjszakán azonban a fiúk túl messzire mennek.

A főszerepekben László Pannát és Yorgosz Goletsas amatőr színészt, a Deep Glaze zenakar frontemberét láthatjuk. A forgatókönyvet Hartung Kerékgyártó Yvonne-nal (Free Entry) közösen írta, az operatőr M. Deák Kristóf. A vezető magyar alternatív zenekarokkal együttműködve készülő alkotás megvalósulásához 62 millió forinttal járul hozzá a Filmalap, a bemutató 2019-ben várható.

Forrás: Magyar Nemzeti Filmalap