Két díjat is nyert A Viszkis a bűnügyi filmek nemzetközi fesztiválján Belgiumban

2018 május 02. szerda, 16:39

Antal Nimród filmje a szakmai és az ifjúsági zsűri elismerését is megkapta a lieg-i filmfesztiválon.

A Viszkis elnyerte a Zsűri kedvence (Coup de Coeur) díjat és az ifjúsági zsűri díját is Liege-ben. A belga nagyvárosban a hétvégén véget ért seregszemle 12. alkalommal vonultatta fel a legújabb és legizgalmasabb krimiket. Egy évvel ezelőtt Till Attila Tiszta szívvel-jét a diák zsűri- és a legjobb forgatóköny díjával, A martfűi rémet, Sopsits Árpád rendezését pedig a közönség díjával jutalmazták a fesztiválon, melyet 2007 óta rendeznek meg. 2013-ban Hámori Gabriella a legjobb színésznő díját vette át, A vizsgában nyújtott alakításáért.

Szalay Bence / A Viszkis

A Viszkis a közelmúlt legnagyobb közönségsikereinek egyike, a hazai mozikban több mint 330 ezren váltottak rá jegyet, és már DVD-n is kapható. Antal Nimród alkotása Ambrus Attila életét dolgozza fel. A székely származású budapesti bankrablót a magyar rendőrség hat éven keresztül nem tudta elkapni. 13 évig tartó börtönbüntetése alatt szakmát tanult, majd új életet kezdett, ma saját kerámiamárkájából él.

Szalay Bence és Móga Piroska / A Viszkis

A Szalay Bence, Móga Piroska, Schneider Zoltán és Klem Viktor főszereplésével készült film producere a Kontroll és a Kincsem című filmet jegyző Hutlassa Tamás volt.

Forrás: MTI / film.hu