Nyitva – Ősszel érkezik Radnay Csilla és Kovács Lehel új filmje

2018 május 08. kedd, 13:35

2017 nyarán forgott és 2018 őszén kerül mozikba Nagypál Orsi első nagyjátékfilmje, a Nyitva.

A romantikus komédia a monogámia lehetetlenségéről, alternatíváiról és azok lehetetlenségéről szól.

A Nyitva egy harmincas, hosszú évek alatt összekopott pár, Fanni (Radnay Csilla) és Bálint (Kovács Lehel) történetét meséli el, akik úgy próbálják meg kikerülni az elkerülhetetlennek tűnő megcsalásokat, hogy megnyitják kapcsolatukat a szexuális kalandok előtt.

Radnay Csilla / Fotó: Piti Marcell

Radnay Csilla / Fotó: Piti Marcell

Ezen az úton inspiráló mentoruk lesz a nyitott kapcsolatokban jártas Szandra (Péterfy Bori), akivel Fanni egy rúdtáncórán ismerkedik meg. Barátaik, az újdonsült szülő-szereppel küzdő, erősen alváshiányos Eszter és Ernő (Jordán Adél, Ötvös András) hol izgatottan, hol irigykedve, hol aggódva figyelik, ahogy Fanniék elszántan döngetik le saját tabuikat egy őszintébb, érettebb kapcsolat reményében.

Radnay Csilla, Jordán Adél, Tenki Réka / Fotó: Piti Marcell

Radnay Csilla, Jordán Adél, Tenki Réka / Fotó: Piti Marcell

A film kendőzetlen őszinteséggel és fanyar humorral igyekszik feltérképezni a párkapcsolatok buktatóit, mindezt női szemszögből, kitérve a nők szexualitását övező társadalmi konvenciókra, és tükröt tartva az ezzel kapcsolatos kettős mércének.

Kovács Lehel / Fotó: Piti Marcell

Kovács Lehel / Fotó: Piti Marcell

A filmet íróként és rendezőként is a London Film Schoolban végzett Nagypál Orsi (Hidegzuhany, Terápia, Csak színház és más semmi, Tóth János) jegyzi, operatőre Herbai Máté, vágó Mezei Áron, zeneszerző Moldvai Márk, producerei Kálomista Gábor és Helmeczy Dorottya, gyártója a Megafilm.